Τοπικά

Αντιδρούν για τις ελάχιστες τουαλέτες στο σχολείο oι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου

Ελάχιστες τουαλέτες για να εξυπηρετήσουν 350 άτομα λειτουργούν στο 4ο ΓΕΛ Βόλου με τους μαθητές να ζητούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να παρέμβει όσο το δυνατόν συντομότερα.
Στο σχολείο πραγματοποιήθηκε χθες αποχή, ενώ είχαν προηγηθεί και μερικές μέρες κατάληψης με τους μαθητές να αναφέρουν μεταξύ άλλων και το ζήτημα των πολυάριθμων τμημάτων.
Πέρα, όμως από τα γενικότερα ζητήματα, τούς απασχολούν και τα θέματα του διδακτηρίου, ζητήματα τα οποία δεν προέκυψαν τώρα, αλλά είναι τουλάχιστον από πέρυσι.
Μάλιστα χθες στο 4ο ΓΕΛ Βόλου μετέβη και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου κ. Απόστολος Ζαρκάδας που σε ήρεμο κλίμα συζήτησε με τους μαθητές τα θέματα που τους απασχολούν.

Οι μαθητές επισήμαναν τρία θέματα. Το πρώτο έχει να κάνει με τις τουαλέτες που από τις εννιά λειτουργούν μόνο οι τρεις στον δεύτερο όροφο του κτιρίου από τις οποίες θα πρέπει να εξυπηρετηθούν 350 άτομα του Λυκείου. Γι’ αυτό και ζητούν να λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες.
Το δεύτερο σχετίζεται με την απουσία στεγάστρου, με αποτέλεσμα σε μέρες βροχόπτωσης οι μαθητές να βρίσκονται εντός του διδακτηρίου, με τον συνωστισμό να κυριαρχεί και να εγκυμονεί κίνδυνος για μετάδοση του ιού μέσα στον κλειστό χώρο των διαδρόμων.

Τέλος οι μαθητές ζήτησαν να συνδράμει με χρώματα και άλλα υλικά ο Δήμος, ώστε να βάψουν τις αίθουσες, προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικές.
Ο κ. Ζαρκάδας τόνισε πως με το σχολείο υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και τα θέματα που τόνισαν οι μαθητές για το διδακτήριο, θα δρομολογηθούν προς επίλυση.
Και οι μαθητές έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση και αναμένουν την παρέμβαση του Δήμου.
Ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ιωαννίδης τόνισε πως «σε μια δύσκολη στιγμή για τη δημόσια εκπαίδευση και υγεία οι μαθητές μας λειτουργούν ώριμα προκρίνοντας τη συνεργασία για την επίλυση υπαρκτών προβλημάτων. Καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια για τη διατήρηση της ηρεμίας και του αισθήματος αλληλεγγύης εντός της σχολικής κοινότητας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το