Τοπικά

Αντιδρούν οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Βόλου σε νέες ατομικές συμβάσεις

Εντός Μαρτίου αναμένεται να βγει από το Νοσοκομείο Βόλου και η δεύτερη προκήρυξη ατομικών συμβάσεων που θα αφορά στην καθαριότητα και με το συνολικό αριθμό προσφερόμενων θέσεων να ανέρχεται στις 35.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των νυν καθαριστριών που εργάζονται σε συνεργείο του εργολάβου, καθώς φοβούνται πως μετά τη λήξη της σύμβασης του Νοσοκομείου με τον εργολάβο, δηλαδή στις 15 Απριλίου, οι ίδιες θα κινδυνεύουν να βγουν στην ανεργία.
Οι καθαρίστριες που αριθμούν επίσης 35 στο Νοσοκομείο και πολλές εκ των οποίων προσφέρουν για χρόνια τις υπηρεσίες μέσα από τους εργολάβους, συναντήθηκαν με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίο Δραμητινό και του τόνισαν τους έντονους προβληματισμούς τους.
Ο διοικητής από την πλευρά του απάντησε πως οι νυν καθαρίστριες έχουν σημαντικές ελπίδες να επιλεγούν να προσφέρουν ξανά στο νοσοκομείο, καθώς στην μοριοδότηση δίνεται μεγάλη σημασία η προϋπηρεσία που έχουν στην καθαριότητα.
Παράλληλα ανέφερε πως μέσω των ατομικών συμβάσεων οι μικτές αποδοχές θα φτάνουν μέχρι και τα 1.200 ευρώ το μήνα, θα έχουν ασφάλεια, ενώ υπάρχει προοπτική εργασίας και περισσότερο από έναν χρόνο, κοντά στα δύο χρόνια.
Επίσης εξήγησε ότι το Νοσοκομείο προσφέρει με τις ατομικές συμβάσεις πολύ καλύτερους όρους εργασίας, ενώ θα πετύχει και εξοικονόμηση πόρων σε σχέση με το αν πλήρωνε τον εργολάβο.
Ο κ. Δραμητινός υπογράμμισε πως «οι υπηρεσίες μας εργάζονται πυρετωδώς αυτές τις ημέρες για την έκδοση της προκήρυξης μέσω ατομικών συμβάσεων που θα αφορούν στην καθαριότητα. Πιστεύουμε πως μέσα στον Μάρτιο θα έχουμε εκδώσει την προκήρυξη».
Πάντως οι καθαρίστριες σχολίαζαν πως ενώ η κυβέρνηση μερίμνησε για τη μονιμοποίηση των καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών, εντούτοις αδιαφόρησε για τις χιλιάδες καθαρίστριες που εργάζονται στα Νοσοκομεία της χώρας.
Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις πέντε θέσεις στον χώρο της σίτισης, όπου οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους άγγιξαν τις 300.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το