Τοπικά

Αντιδράσεις στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου για τη μεγάλη μείωση τμημάτων

Αντίδραση υπάρχει στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου για τη μείωση από τη νέα σχολική χρονιά των τμημάτων της Α’ Τάξης από τα έντεκα στα εννιά. Έτσι μέσα σε τρία χρόνια το σχολείο θα έχει απολέσει τέσσερα τμήματα.
Η κατανομή των μαθητών από τα Δημοτικά στα Γυμνάσια ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και από το 5ο Γυμνάσιο υπάρχει αντίδραση, καθώς ένα σχολείο που διέθεσε μέχρι και δεκατρία τμήματα πριν τρία χρόνια του χρόνου θα διαθέτει εννιά.
Τα στοιχεία δείχνουν μείωση του μαθητικού πληθυσμού στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος. Όμως από το σχολείο εκτιμάται ότι η μείωση θα πρέπει να είναι ισοβαρής και να μην υπάρχουν άλλα σχολεία με 13-15 τμήματα και άλλα με εννιά.
Πριν δύο χρόνια οι μαθητές στην Α’ Τάξη αριθμούσαν κοντά στους 90 και του χρόνου η Α’ Τάξη θα έχει 62 μαθητές.

Η διευθύντρια του 5ου ΓΕΛ Βόλου κ. Καίτη Γαρυφάλλου υπογράμμισε πως «τα τελευταία τρία χρόνια το 5ο Γυμνάσιο Βόλου είχε δεκατρία τμήματα. Εμείς δεν θα είχαμε πρόβλημα να μειωθούν στα δώδεκα τμήματα, όπως παραδοσιακά ήταν, ώστε να μην υπάρχει και πρόβλημα συστέγασης. Τελικά φέτος το σχολείο λειτούργησε με έντεκα τμήματα και από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα έχει εννιά τμήματα. Λίγο-πολύ πολλά Γυμνάσια είχαν απώλειες σε τμήματα, αλλά τέτοιου μεγέθους μόνο εμείς έχουμε. Επίσης φοβάμαι πως ένα καλό κλίμα που πήγε να δημιουργηθεί στο Καρτάλειο Διδακτήριο με το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, κινδυνεύει να δυναμιτιστεί. «Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θέλει την κατανομή να έχει σχολικοκεντρικό χαρακτήρα. Εμείς ως σχολείο λαμβάνουμε αποφοίτους από δύο δημοτικά που λειτουργούν στο κέντρο δίπλα από την Πυροσβεστική, τα οποία έχουν λίγους μαθητές και τους μισούς από το 5ο Δημοτικό. Γνωρίζουμε για τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού, αλλά αυτό που ζητάμε, είναι να υπάρχει ίση διαχείριση όλων των σχολείων και να γίνεται μείωση τμημάτων, που να πραγματοποιείται ισομερώς και σταδιακά».

Στο CERN
Στο μεταξύ εκπαιδευτικό ταξίδι στο CERN θα πραγματοποιήσει εντός των ημερών το 5ο Γυμνάσιο Βόλου με τη συμμετοχή καθηγητών και 40 περίπου μαθητών. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του σχολείου που κάθε χρόνο υλοποιεί διάφορα προγράμματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το