Ελλάδα

Με αντιδράσεις το πρώτο κουδούνι για 90 προσφυγόπουλα από τις Θερμοπύλες

Από τη Δευτέρα έχει οριστεί να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τα 90 περίπου παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες.

Ωστόσο, στα σχολεία που έχει προγραμματίσει η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης να πάνε τα προσφυγόπουλα υπάρχει κλίμα αναστάτωσης και αντιδράσεις, παρά την αρχική συναίνεση, με συνέπεια να είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα ή αν θα υπάρξει κάποια αναβολή.
Οι γονείς των σχολείων που έχουν επιλεγεί για τη φιλοξενία των μαθητών δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από αυτές τις αποφάσεις και σημειώνουν πως δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος από τους επιτελείς της εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Λαμίας που βρίσκεται νότια της πόλης έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσει για σήμερα και στη συνέχεια θα πάρουν αποφάσεις. Οι γονείς του σχολείου στο Μοσχοχώρι, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λαμία, έχουν προγραμματίσει συνέλευση για την Κυριακή το βράδυ και στη συνέχεια διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους.
Οι αρμόδιοι του Κέντρου Φιλοξενίας των Θερμοπυλών ενημερώνουν τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί στο σύνολό τους, δεν έχει διαπιστωθεί καθ’ όλο το χρόνο της παραμονής τους κάποια ασθένεια, ενώ τονίζουν ότι «η δουλειά που έχει γίνει με δασκάλους και καθηγητές από τον περασμένο Φεβρουάριο που λειτουργεί το κέντρο έχει προσαρμόσει πολλούς μαθητές στο κλίμα του σχολείου, καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία μιλούν άνετα την ελληνική γλώσσα». Μάλιστα σημειώνουν με έμφαση ότι «ορισμένα παιδιά προσφύγων είναι έτοιμα να ενταχθούν σε κανονικές τάξεις και σε και όχι σε τάξεις προσαρμογής».
Σε κάθε περίπτωση, οι προετοιμασίες γίνονται για τη Δευτέρα, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα χτυπήσει το κουδούνι για τα 90 περίπου προσφυγόπουλα.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γιάννης Γιοκαρίνης: Στον εισαγγελέα μετά την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γιάννης Γιοκαρίνης,…

3 Απριλίου 2024

Ξεχωρίζει το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ

Εμβόλιμη αγωνιστική έχουμε σήμερα για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, καθώς διεξάγεται η 3η…

3 Απριλίου 2024

Σοκαριστική αποκάλυψη: Η 28χρονη είχε μείνει έγκυος και απέβαλε μετά από χτυπήματα του 39χρονου

Μια νέα συγκλονιστική πληροφορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους,…

3 Απριλίου 2024

Η ογκολογία συναντά τις υπόλοιπες ειδικότητες στο “Βουνό των Κενταύρων” – Συνέδριο στην Πορταριά με 130 γιατρούς και επαγγελματίες υγείας

Στις 5-6 Απριλίου 2024 θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Portaria Hotel, στην Πορταριά Πηλίου, το συνέδριο…

3 Απριλίου 2024

Το Αστικό ΚΤΕΛ για τη θεώρηση των Δελτίων ΑμεΑ

Το Αστικό ΚΤΕΛ ανακοινω΄νει ότι: Ενημερώνεται το επιβατικό κοινό πως βάση της Διευκρινιστικής Εγκυκλίου του…

3 Απριλίου 2024

Υπερασπίστηκε την έδρα του ο Κένταυρος Αγριάς

Μια ακόμη νίκη πέτυχε ο Κένταυρος Αγριάς Βόλου στην έδρα του, που τον φέρνει πιο…

3 Απριλίου 2024