Τοπικά

Αντιδράσεις για το «Γολγοθά» οικογένειας με τρία ορφανά στο Βόλο “Θ”

Σ09 Φ1 δισ

Η δημοσιοποίηση από τη «Θ» του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει η 79χρονη Δήμητρα Καλμαντή, γιαγιά τριών ορφανών παιδιών, από την οποία ο ΟΑΕΔ ζητεί 130.000 ευρώ για διαμέρισμα που δόθηκε με την προϋπόθεση δωρεάς από τον ΟΕΚ πριν μία επταετία, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.
Η πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας κ. Σουλτάνα Πράπα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για το πρόβλημα που προέκυψε κι έχει φέρει σε αδιέξοδο την ηλικιωμένη γυναίκα. «Η Ένωση Πολυτέκνων από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας και στο δράμα των παιδιών. Όμως, δυστυχώς, από την εξέλιξη που είχε το θέμα και την απαίτηση που έχει πλέον ο ΟΑΕΔ, επιβεβαιώθηκε για μία φορά ακόμη το ανάλγητο πρόσωπο του ελληνικού κράτους. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα ορφανά και τόσα χρόνια κανείς από τους κυβερνώντες δεν θέλησε να λύσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Ειλικρινά θλίβομαι από την ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής από πλευράς Πολιτείας».
Η κ. Πράπα στάθηκε στην αβεβαιότητα που διακατέχει το τελευταίο διάστημα την οικογένεια Καλμαντή, υπογραμμίζοντας: «Όταν η γιαγιά με τα παιδιά μπήκαν στο διαμέρισμα, όλοι θυμόμαστε πως στις δηλώσεις τους άπαντες έκαναν λόγο για δωρεά από πλευράς του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Αυτό ελέχθη κατ’ επανάληψη και δεν νομίζω πως κανείς μπορεί να το διαψεύσει. Τα χρήματα που αξιώνει τώρα ο ΟΑΕΔ είναι πέρα από κάθε λογική. Τα μοναδικά έσοδα της κυρίας Καλμαντή είναι η πενιχρή σύνταξή της. Πώς θα πληρώσει τις δόσεις που της ζητούν; Πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα όταν διάβασα τους όρους του παραχωρητήριου. Δεν έχω λόγια…».
Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι; Η πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Πολυτέκνων κατέστησε σαφές ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος: «Σε πρώτη φάση οι τοπικοί βουλευτές οφείλουν να ενδιαφερθούν και να «τρέξουν» το ζήτημα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που να ρυθμίζει το θέμα, κάτι που δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια, ώστε τώρα να μη συζητούσαμε γι’ αυτό. Στην αντίθετη περίπτωση, δεν θέλω καν να σκεφτώ ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας. Είναι ντροπή να σκεφτόμαστε καν την πιθανότητα μία ηλικιωμένη γυναίκα και τρία ορφανά παιδιά να πεταχτούν στο δρόμο από τη μία στιγμή στην άλλη».

Τι υποστηρίζει ο ΟΑΕΔ

Δηλώσεις για το θέμα έκανε χθες η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, η οποία σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, απάντησε πως θεωρεί πολύ περίεργο να έχει παραχωρηθεί δωρεάν το διαμέρισμα, καθώς δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο ο κανονισμός του ΟΕΚ. Ωστόσο η κ. Καραμεσίνη εμφανίστηκε προβληματισμένη για το ύψος του τιμήματος, εκτιμώντας ότι είναι υψηλό. «Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δοθεί ο χρόνος να εξεταστεί λεπτομερώς η υπόθεση, ώστε να αντιμετωπιστεί με τη μεγαλύτερη ευαισθησία το θέμα», κατέληξε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το