Τοπικά

Αντιδράσεις για τις προτεινόμενες επεκτάσεις του Σχεδίου Πόλης στη Ν. Αγχίαλο

ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ

Τις προτάσεις τους για τις επεκτάσεις του Σχεδίου Πόλης, τις περιοχές ανάπτυξης δραστηριοτήτων τουρισμού και αναψυχής, καθώς και για τη δημιουργία ζώνης-υποδοχέα μεταποιητικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων, συμπληρωματικών προς την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, παρουσίασαν στους κατοίκους της Ν. Αγχιάλου οι μελετητές της Β΄ 1 φάσης αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Ειδικότερα, επεκτάσεις του Σχεδίου Πόλης προτείνονται στις περιοχές δυτικά και ανατολικά της θέσης «Στούπι», όπως και στην περιοχή από τη βόρεια εως τη νότια πλευρά της Ν. Αγχιάλου, μέχρι τη Δημητριάδα. Οι κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου που συμμετείχαν στη συνάντηση, διαφώνησαν έντονα με την πρώτη πρόταση προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την υλοποίηση επεκτάσεων στο «Στούπι». Οι μελετητές ζήτησαν τις προτάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, όπως και του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να τις μελετήσουν και να τις ενσωματώσουν, εάν είναι δυνατόν, στο τελικό σχέδιο.
Σε ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού, ο σχεδιασμός προβλέπει την αξιοποίηση του νότιου τμήματος της Ν. Αγχιάλου για τη δημιουργία μεγάλων επενδύσεων και, παράλληλα, την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού στις περιοχές βόρεια των οικισμών Κριθαριάς, Αγίου Γεωργίου και Μάραθου.
Οι μελετητές παρουσίασαν, επίσης, την πρότασή τους για δημιουργία βιοτεχνικού χώρου δίπλα από το Οινοποιείο «Η Δήμητρα», ωστόσο διατυπώθηκε αντιπρόταση για την αξιοποίηση δημοτικής έκτασης που συνορεύει με την εθνική οδό, ώστε να αποκομίζει έσοδα και ο δήμος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το