Τοπικά

Αντιδράσεις για την επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή «Στούπι» Νέας Αγχιάλου

nea agxialos

Σοβαρές αντιδράσεις συναντά η πρόταση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νέας Αγχιάλου, για επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή «Στούπι». Το θέμα απασχόλησε σήμερα την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, η οποία συνεδρίασε παρουσία κατοίκων της περιοχής που προειδοποίησαν με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης.

Τις διαμαρτυρίες των παρισταμένων προκάλεσε η «απαίτηση» του δημοτικού συμβούλου Απ. Γαλάτη να πιστοποιηθεί εγγράφως η εκπροσώπηση των κατοίκων της περιοχής «Στούπι» από τον κ. Νίκο Λαζαρίδη. Ο τελευταίος δήλωσε ότι διαθέτει υπόμνημα με 91 υπογραφές, αλλά μετ’ εμποδίων ανέπτυξε τις θέσεις των κατοίκων, λόγω των συχνών διακοπών από τον Απ. Γαλάτη.
Στην έναρξη της συνεδρίασης, ένταση είχε προκληθεί επίσης μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νίκου Στόϊκου και συμβούλων της πλειοψηφίας, όταν ο κ. Στόϊκος σχολίασε αρνητικά την απουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Θ. Σταυρίδη από τη συνεδρίαση για το επίμαχο θέμα.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προτείνεται η επέκταση του σχεδίου Πόλης στην περιοχή «Στούπι» Νέας Αγχιάλου, ο κ. Γιάννης Μαυραντώνης, στέλεχος της Πολεοδομίας Δήμου Βόλου, υποστήριξε ότι σύμφωνα με γεωλογική μελέτη, το σεισμικό ρήγμα περνά κάτω από την αρχικά προτεινόμενη περιοχή, ενώ στο «Στούπι» το υπέδαφος είναι καλύτερης ποιότητας για ανοικοδόμηση.
Ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε ότι πρόκειται για ένα επιχείρημα που δεν ευσταθεί και υπογράμμισε ότι η περιοχή «Στούπι» διαθέτει περισσότερα στρέμματα ελιές, γεγονός που σημαίνει ότι, αν ενταχθεί στο σχέδιο Πόλης, θα συντελεστεί ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. «Είναι ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου που καθαρίζει την περιοχή από το καυσαέριο», ανάφερε χαρακτηρισιτκά ο εκπρόσωπος των κατοίκων.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του μελετητικού γραφείου Γιώργος Μπέλλας, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά για οικιστική επέκταση και είναι καλύτερη από την αρχικά προτεινόμενη.
Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΖ εγκρίθηκε επίσης η παραλαβή της Μελέτης Στρατηγικών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Αναθεώρηση και Επέκταση του Γ.Π.Σ. Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το