Τοπικά

Αντιδράσεις για την εκμίσθωση ιδιωτικής γεώτρησης από το Δήμο Ρήγα Φεραίου

(φωτό αρχείου)
(φωτό αρχείου)

Αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΡΦ) να προβεί εκ νέου σε εκμίσθωση ιδιωτικής γεώτρησης για την πλήρωση της δεξαμενής του Ριζομύλου-Στεφανοβικείου, “παγώνοντας”, για δεύτερη φορά στη θητεία της, την ανόρυξη της νέας γεώτρησης στη θέση Σαριγκιόλ.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν τέλη ύδρευσης και τα χρήματά τους να πηγαίνουν χαμένα, ενώ θα έπρεπε να αξιοποιηθούν για την νέα γεώτρηση η οποία θα αποτελέσει περιουσιακό στοιχείο του Δήμου.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕΥΑΡΦ που αναρτήθηκε στη Διαύγεια και αφορά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η εκμίσθωση της γεώτρησης θα γίνει για έναν χρόνο τουλάχιστον και το ποσό εκκίνησης της μειοδοσίας ορίζεται στα 2.000 ευρώ.
Οι αντιδρώντες υποστηρίζουν ότι μέχρι σήμερα έχουν φύγει από τα ταμεία της ΔΕΥΑΡΦ προς την τσέπη του ιδιώτη πάνω από 50.000 €, αφήνοντας αιχμές για τις σχέσεις συγκεκριμένου προσώπου με δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το