Τοπικά

Αντιδράσεις για μετακίνηση γιατρών στη Λαμία – Από την Ογκολογική και το Αναισθησιολογικό του «Αχιλλοπούλειου»

Την αντίδραση της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών έχει προκαλέσει η απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας να προχωρήσει στην εκ περιτροπής μετακίνηση του ενός εκ των δύο ογκολόγων γιατρών από το Νοσοκομείο Βόλου στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Ο ογκολόγος θα μετακινείται και θα είναι μεταξύ Βόλου και Λαμίας για τους επόμενους δύο μήνες, μια εξέλιξη που οδηγεί σε αποδυνάμωση της Μονάδας, η οποία καθημερινά πρέπει να εξυπηρετήσει πολλούς καρκινοπαθείς. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή έρχεται, όταν ήδη γίνεται προσπάθεια για την προκήρυξη θέσης και δεύτερου μόνιμου ογκολόγου στο «Αχιλλοπούλειο», ώστε να ενδυναμωθεί σε ιατρικό προσωπικό.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται από τους γιατρούς, από το περασμένο Σάββατο και δύο αναισθησιολόγοι θα πρέπει να μετακινούνται στο νοσοκομείο της Λαμίας για την κάλυψη των εκεί αναγκών.

Ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας ανέφερε πως «με απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας από το περασμένο Σάββατο δύο αναισθησιολόγοι θα μετακινούνται στο Νοσοκομείο Λαμίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνοντας και εφημερίες, ενώ επίσης θα μετακινείται και ο ένας από τους δύο ογκολόγους γιατρούς που δραστηριοποιούνται στην Ογκολογική Μονάδα. Ο ένας εκ των δύο γιατρών που θα μετακινείται, είναι ο επικουρικός γιατρός. Την ίδια στιγμή ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί η θέση του μόνιμου ογκολόγου η οποία έχει εγκριθεί από το υπουργείο υγείας. Υπάρχει σημαντικό ζήτημα με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου».

Εκτός από την Ογκολογική Μονάδα ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό έχει και η Οφθαλμολογική Κλινική όπου επίσης το υπουργείο υγείας ενέκρινε τη θέση μόνιμου οφθαλμίατρου, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει στην προκήρυξη της θέσης και αυτό να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πρόσφατα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου αναφέρθηκε πως η στελέχωση του Νοσοκομείου ως προς το μόνιμο προσωπικό αγγίζει μόλις το 65% ενδεικτικό της αναγκαιότητας για επιπλέον προσλήψεις, ενώ, αν υπολογιστεί και το επικουρικό προσωπικό που είναι γύρω στα 25 άτομα, τότε η κάλυψη αγγίζει το 75%.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το