Τοπικά

Αντιδράσεις από τις μειοψηφίες του Δήμου Βόλου στην ελεύθερη χωροθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Με την αρνητική ψήφο των αντιπολιτεύσεων, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου αποφάσισε σήμερα την κατάργηση Κανονιστικής του 2012 για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αφού σύμφωνα με τη Νομοθεσία, επιτρέπεται πλέον χωροθέτησή τους παντού, με εξαιρέσεις τα κτίρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών, τα σχολεία, τα Γηροκομεία και τα Νοσοκομεία.

«Να μην ανακαλέσουμε την Κανονιστική, ως αντίδραση και ως διαμαρτυρία σ’ αυτό που θέλουν να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις. Πρέπει να αντιδράσουμε στο γεγονός ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα ξεφυτρώνουν παντού μέσα στον αστικό ιστό», τόνισε ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς, που καταψήφισε τη διαπιστωτική απόφαση κατάργησης της Κανονιστικής. Πρόσθεσε επίσης ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις ευνοούν τις τηλεφωνικές εταιρείες. «Έχουμε εξοστρακιστεί και δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα στο θέμα των κεραιών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά της κατάργησης ψήφισε και ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Βόλου Θεόδωρος Τσαλούχας, σημειώνοντας πως «η δημοτική αρχή έχει ευθύνη και πρέπει να παλέψει» προκειμένου να μην γεμίσει η πόλη με κεραίες.  Ο ίδιος δήλωσε ότι ως παράταξή του διαφωνεί ριζικά με την κατάργηση αυτή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το