Τοπικά

Αντίδραση από το 5ο Γυμνάσιο Βόλου για την κατανομή μαθητών

Έντονη είναι η αντίδραση από το 5ο Γυμνάσιο Βόλου για την κατανομή μαθητών από τα Δημοτικά στα Γυμνάσια, καθώς εκτιμά ότι λαμβάνει τον μικρότερο αριθμό μαθητών στην Α’ Τάξη σε σχέση με τα άλλα Γυμνάσια της πόλης, με αποτέλεσμα μέσα σε τρία χρόνια να έχει χάσει τέσσερα τμήματα.

Το 5ο Γυμνάσιο Βόλου στεγάζεται στο Καρτάλειο Διδακτήριο και μέχρι και πριν τέσσερα χρόνια ήταν ένα από τα μεγαλύτερα Γυμνάσια του Βόλου.
«Αυτή τη στιγμή το σχολείο έχει 214 μαθητές, όταν πριν τέσσερα χρόνια αριθμούσε πάνω από 300» τόνισε η διευθύντρια του σχολείου κ. Καίτη Γαρυφάλλου και πρόσθεσε πως «αντιδρούμε έντονα στην κατανομή που αποφασίστηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκτιμούμε πως είναι μια μεροληπτική κατανομή που σταδιακά οδηγεί στην αποδυνάμωση του σχολείου. Μέσα σε τρία χρόνια το 5ο Γυμνάσιο έχασε τέσσερα τμήματα και κοντά στους 100 μαθητές. Δηλαδή εκεί που λειτουργούσαν δεκατρία τμήματα, έφτασε στο σημείο να λειτουργούν εννιά και να κάνουμε προσπάθειες, μήπως μπορέσουμε και τα αυξήσουμε. Αναρωτιόμαστε, αν πρόκειται για στοχευμένη μείωση, ενώ θεωρούμε πως η ΕΛΜΕ που συμμετέχει στις συναντήσεις θα πρέπει να είναι όλων των συναδέλφων».

Η κ. Γαρυφάλλου πρόσθεσε πως «σύμφωνα με την κατανομή των μαθητών το 5ο Γυμνάσιο Βόλου θα λάβει για τον Σεπτέμβριο και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τους λιγότερους μαθητές για την Α’ Τάξη σε σχέση με τα άλλα γυμνάσια της πόλης. Και πρόκειται για το πιο κεντρικό Γυμνάσιο του πολεοδομικού συγκροτήματος. Αναφορικά με τα πιο κοντινά Γυμνάσια, το 2ο Γυμνάσιο λαμβάνει 67 μαθητές και το 3ο Γυμνάσιο 87 μαθητές».
«Και αυτά τα δύο σχολεία αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τους μαθητές και έγιναν κάποιες διορθώσεις, αλλά έπρεπε να υπάρχει μια καλύτερη ισορροπία» πρόσθεσε η κ. Γαρυφάλλου και συμπλήρωσε πως «το ζήτημα με το Καρτάλειο διδακτήριο δεν μπορεί να λυθεί αποδυναμώνοντας ένα σχολείο. Πλέον στο διδακτήριο έχουμε κενές αίθουσες που δεν γίνονται μαθήματα».
Την ίδια στιγμή το σχολείο υλοποιεί φέτος τέσσερα προγράμματα Εράσμους σε συνεργασία με σχολεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και συμμετέχει με επιτυχία σε διάφορους πανελλήνιους διαγωνισμούς, όπως μαθηματικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το