Τοπικά

Αντιδράσεις για τις κλειστές σχολές οδηγών – Σε δυσμενή θέση εκπαιδευτές αλλά και ενδιαφερόμενοι για δίπλωμα

Κλειστές εδώ και 3,5 μήνες είναι οι σχολές εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών με τους εκπαιδευτές να έχουν περιέλθει σε πολύ δυσχερή οικονομική θέση, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και ο κόσμος που για διάφορους λόγους θέλει να πάρει το δίπλωμα οδήγησης για να μετακινείται.
Η συνομοσπονδία των εκπαιδευτών έχει ζητήσει από το υπουργείο Μεταφορών να δοθεί η δυνατότητα ακόμη και για την εκπαίδευση υποψήφιων οδηγών στα δίκυκλα, καθώς δεν υπάρχει περιορισμός στον κλειστό χώρο της καμπίνας ενός οχήματος, αλλά απάντηση δεν έχει δοθεί. Έτσι οι εκπαιδευτές περιμένουν πότε επιτέλους θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα μαθήματα εκπαίδευσης με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων να συσσωρεύονται.

«Ο κλάδος μας από το 2016 ταλαιπωρείται» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών κ. Ιορδάνης Πολατίδης μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» και πρόσθεσε πως «αρχικά ήταν το πλαφόν εξεταζομένων ανά δάσκαλο, γιατί δεν υπήρχε ο επαρκής αριθμός εξεταστών στην υπηρεσία, ακολούθησαν οι αντιδράσεις από την ομοσπονδία μας στο νομοσχέδιο του υπουργείου με την αποχή μας για δέκα μήνες από τις εξετάσεις, ενώ μετά ήρθε η πανδημία».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι σχολές εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών είναι κλειστές από τις αρχές Νοεμβρίου, δηλαδή 3,5 μήνες. Όπως και στην πρώτη καραντίνα, έτσι και τώρα δεν λειτουργούν και το πλήγμα είναι μεγάλο. Στον Νομό υπάρχουν 33 εκπαιδευτές που δεν εργάζονται αυτή την περίοδο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους υπαλλήλους των σχολών. Έχουν ενεργοποιηθεί οι αναστολές για το προσωπικό, ενώ κάποιοι έλαβαν και την επιστρεπτέα προκαταβολή, αλλά όλα αυτά δεν είναι αρκετά για τις επιχειρήσεις. Το σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στη δουλειά και να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο».

Μάλιστα ο κ. Πολατίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της εκπαίδευσης των οδηγών που ενδιαφέρονται για τα δίκυκλα. «Η εκπαίδευση γίνεται εκτός κλειστού χώρου και τουλάχιστον για τα δίκυκλα θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα να γίνονται μαθήματα. Πολύς κόσμος θέλει να πάρει το δίπλωμα για να μετακινείται. Άλλωστε το δίκυκλο είναι πλέον εργαλείο για να βρει κάποιος και εργασία, όπως στον χώρο των ντελίβερι που αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη κινητικότητα».
Ο πρόεδρος του σωματείου ρωτήθηκε και για το ενδιαφέρον του κόσμου λέγοντας πως «παραδοσιακά οι πιο νέοι θέλουν να κάνουν μαθήματα για να πάρουν το δίπλωμα. Βέβαια περιμένουμε να ανοίξουμε για να δούμε, πόσο έχει επιδράσει η πανδημία και στα οικονομικά των ενδιαφερομένων που θα ήθελαν να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους για το δίπλωμα οδήγησης».
Κατά μέσο όρο το κόστος για το δίπλωμα οδήγησης για το Ι.Χ. αγγίζει τα 600 ευρώ.
Ο κ. Πολατίδης σχολίασε ως πολύ θετικό το γεγονός ότι η κυκλοφορική αγωγή εντάσσεται πλέον και στο σχολείο δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν βασικά πράγματα για την κίνησή τους στην πόλη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το