Τοπικά

Αντιδράσεις για τη μετακίνηση στάσης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στον Πλατανιά

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε κατοίκους του Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου η μετακίνηση της στάσης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, η οποία βρέθηκε πριν από περίπου 10 μέρες σε σημείο δίπλα από κάδους απορριμμάτων.
Όπως σημείωσε κάτοικος του Πλατανιά, που χρησιμοποιεί συχνά το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, στις 2.45 το μεσημέρι, που φτάνει το δρομολόγιο και αναχωρεί από το χωριό, μέχρι να μαζευτούν τα σκουπίδια, η κατάσταση ήταν ανυπόφορη και δεν μπορούσε κανείς να σταθεί στη στάση.
Κάτοικοι του Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο, υποστηρίζουν πως «η μετακίνηση και μεταφορά της στάσης έγινε για εξυπηρέτηση συμφερόντων από την τοπική αρχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, δίπλα στα σκουπίδια και κάτω από πλάτανο και τον χείμαρρο…».

Σύμφωνα με δημότες του Πλατανιά, «η στάση ήταν απέναντι από το ιατρείο, μπροστά από οικόπεδα, τα οποία στη συνέχεια χτίστηκαν και οι ιδιοκτήτες ζήτησαν τη μετακίνησή της διότι εμπόδιζε και να πάει απέναντι εκεί που ήταν αρχικά. Το 2015 κινήθηκε η διαδικασία προς το ΤΣ Προμυρίου, ώστε να μετακινηθεί η στάση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, αλλά δεν έγινε τίποτα, διότι έπρεπε να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου. Το 2018 μαζεύτηκαν υπογραφές για τη μετακίνηση της στάσης απέναντι, εκεί που ήταν το ιατρείο».
Σύμφωνα με κατοίκους του Πλατανιά, εκεί που μεταφέρθηκε η στάση δεν βολεύει και είναι μακριά από το σημείο που σταματά το λεωφορείο, ενώ από την άλλη δεν μερίμνησε κανείς να μεταφερθούν τουλάχιστον οι κάδοι απορριμμάτων

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το