Κόσμος

Αντιδράσεις για τη γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος – Πληρώνει… ειδικό για να διαλέγει τα χρώματα στα ρούχα της

Κριτικές από δημοσιογράφους αλλά και μέλη του κόμματός της δέχεται η γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού κόμματος, Έλι Σλάιν, μετά τη συνέντευξή της στο περιοδικό Vogue Italia.

Πιο συγκεκριμένα, η Σλάιν στη συνέντευξη αυτή, μεταξύ των άλλων δήλωσε πως σε ό,τι αφορά την επιλογή των ενδυμάτων της, κάποιες φορές ζητά την βοήθεια μιας «ειδικού στην αρμονία των χρωμάτων» η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, βοηθά την Ιταλίδα πολιτικό όταν αγοράζει καινούρια ρούχα και παπούτσια.

Η συγκεκριμένη «personal shopper», σύμφωνα με τον Τύπο, κερδίζει από 140 μέχρι 300 ευρώ την ώρα αλλά στην περίπτωση της Έλι Σλάιν η τιμή είναι χαμηλότερη λόγω και προσωπικής τους φιλίας.

Η εφημερίδα La Repubblica προσθέτει ότι και πολλά μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για μια επιλογή που θεωρούν ότι δεν εκπροσωπεί τις ευαισθησίες και τις προτεραιότητες της προοδευτικής παράταξης.

Κριτικές ασκήθηκαν και από τον γνωστό Ιταλό φωτογράφο Ολιβιέρο Τοσκάνι σύμφωνα με τον οποίο, στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε λάθος τόσο ο φωτογράφος που εργάσθηκε για τη συνέντευξη, όσο και όποιος συμβούλεψε την πολιτικό στην αγορά των ενδυμάτων. Παράλληλα όμως, ο Τοσκάνι τόνισε ότι «η Σλάιν δεν φωτογραφήθηκε μέσα σε μια χρυσή μπανιέρα, απλά δεν καταλαβαίνει από μόδα και ζήτησε βοήθεια, έχοντας οικονομική άνεση».

Η εφημερίδα La Stampa, από τη μεριά της, γράφει ότι «από πολιτικής απόψεως, προφανώς, δεν ήταν η καταλληλότερη των επιλογών».

O Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, τέλος, θεωρεί ότι οι κριτικές αυτές δεν έχουν βάση και τονίζει: «Δεν με ενδιαφέρει πώς ντύνεται και ποιός συμβουλεύει την Σλάιν στις αγορές των ενδυμάτων. Οι διαφορές μας είναι αυστηρά πολιτικού χαρακτήρα».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το