Ελλάδα

Αντιδράσεις από την φράση υποψήφιου της ΝΔ περί «αιχμάλωτων πολέμου»

Έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη.
Ο κ. Αϊβαλιώτη σε μια περιστροφή του λόγου του μίλησε για «αιχμαλώτους πολέμου» προκαλώντας και την αντίδραση του συνομιλητή δημοσιογράφου που συμμετείχε στο πάνελ.
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είπε συγκεκριμένα: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει και η σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων, είτε των πραγματικών είτε των πολιτικών».

Έντονες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ
«Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αποκαλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ “αιχμαλώτους πολέμου”αλλά μας “καθησυχάζει”ότι θα …σεβαστεί τη Σύμβαση της Γενεύης! Παρά τις εντολές για σεμνότητα και μετριοπάθεια, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο», ήταν το tweet της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου.

Ανάλογο tweet έκανε και ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπδημούλης ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά, «ο Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Αριστοτέλης Αιβαλιώτης, πρώην στέλεχος της Μαοικής ΠΠΣΠ, απειλεί: Θα σας συμπεριφερθούμε όπως στους αιχμαλώτους πολέμου». Το δήθεν ήπιο στυλ του @kmitsotakis, είναι μια μάσκα υποκρισίας. Θα τον διαγράψουν κ αυτόν η όλα καλά;».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook κάνει λόγο για «μαύρη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι η φράση του ήταν χιουμοριστική. «Ίσως κάποτε να μάθουν να εκτιμούν το χιούμορ» λέει χαρακτηριστικά και καταλήγει λέγοντας «Οι Πολάκηδες, τέρμα».

Ολόκληρη η δήλωση του Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη στο Facebook
«Η μαύρη προπαγάνδα του #ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ενάντια σε όσους θεωρεί ότι αποτελούν απειλή. Αυτή τη φορά σε βάρος μου. Ίσως κάποτε να μάθουν να εκτιμούν το χιούμορ. Για την ιστορία, ακολουθεί η δήλωση μου:

“Με την διαγραφή ενός στελέχους της ΝΔ που έκανε ένα εμετικό σχόλιο για την πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κούνεβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση μου. Όπως είπαμε είναι στοιχείο πολιτισμού η εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης για την ανθρωπιστική μεταχείριση του ηττημένου εχθρού. Τόσο στις πραγματικές όσο και στις πολιτικές μάχες. Θα αλλάξουμε σελίδα. Θα αποκλείσουμε κάθε επηρμένο και χαμερπή τζαναμπέτη από τον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το μήνυμα. Οι “Πολάκηδες”, τέρμα…»

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το