Τοπικά

Αντιδρά η ΛΑΣ στη δια περιφοράς σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα των προσλήψεων

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αν. Τσιαπλές, Βασιλική Μπακάση, Απ. Νάνος και Ζ. Γκαραλιάκος, καταγγέλλουν την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας ότι, σύμφωνα με την απαράδεκτη πρακτική που ακολουθεί κατ’ επανάληψη, συγκαλεί σήμερα 16/3/2021, με την διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα δια περιφοράς, το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέματα: Α) τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού και ΙΔΑΧ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα έτη 2022-2025 και Β) προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικό ΙΔΟΧ για το 2021.

Όπως τονίζουν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ, «χωρίς καμία ενημέρωση για τις ελλείψεις προσωπικού, χωρίς καμία συζήτηση για τις ανάγκες σε προσωπικό, το περιφερειακό συμβούλιο καλείται να ψηφίσει τηλεφωνικά ή με email για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για την περιφερειακή αρχή για να χρησιμοποιεί τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές. Το ίδιο είχε ξανακάνει και στις 24/2/2021, επικαλούμενη πάλι το κατεπείγον του θέματος, ενώ στις 18/2/2021 υπήρχε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης που θα μπορούσε να είχε συζητήσει το θέμα».

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ, το πρόβλημα των ελλείψεων σε προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας Θεσσαλίας είναι μεγάλο και υφίσταται εδώ και πολύ καιρό, επομένως η περιφερειακή αρχή θα έπρεπε να το είχε φέρει για συζήτηση εδώ και καιρό, όπως επανειλημμένα είχε ζητήσει η Λαική Συσπείρωση.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, δηλώνουν ότι δεν θα νομιμοποιήσουν αυτή την απαράδεκτη διαδικασία κατεπείγουσας σύγκλησης δια περιφοράς του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (16/3/2021) για ένα τόσο σημαντικό θέμα και γι’ αυτό θα απέχουν απ’ αυτή.

Θεωρούν ότι πρέπει να αναβληθεί η δια περιφοράς συνεδρίαση και η περιφερειακή αρχή να φέρει σε τακτική συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη), θέμα για συζήτηση και απόφαση, που να αφορά ποιες ελλείψεις υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό για κάθε υπηρεσία και για κάθε Π.Ε και με βάση αυτές να διεκδικηθούν οι προσλήψεις που πρέπει να γίνουν.

«Η θέση μας είναι να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν, με βάση τον οργανισμό της περιφέρειας Θεσσαλίας, με πρόσληψη αποκλειστικά μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού και όχι με την προοπτική μήπως γίνουν κάποιες μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες, όπως λογαριάζει η περιφερειακή αρχή», τονίζουν τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το