Τοπικά

Αντιδημοκρατική συμπεριφορά ενάντια στην ανάπτυξη του Π.Θ. – Μικρότεροι των περιστάσεων οι φορείς της αυτοδιοίκησης

Το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς Μαγνησίας καταγγέλλει την προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου επέκτασης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την αντίδραση που εκδηλώθηκε από ομάδα 20 περίπου ατόμων στην εκδήλωση της περασμένης Τετάρτης, κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά που τελικά στρέφεται ενάντια στην προοπτική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και της βελτίωσης των υποδομών του, με τους φοιτητές να είναι οι πρώτοι ζημιωμένοι από αυτή την υπόθεση».

Καταγγέλλει επίσης την τοπική αυτοδιοίκηση για αδράνεια απέναντι σ’ ένα σημαντικό ζήτημα της περιοχής, επισημαίνοντας ότι ο θεσμός υπηρετείται από «ανεπαρκείς και αδιάφορους για τέτοια πράγματα ανθρώπους, σαφέστατα μικρότερους από ότι χρειάζεται στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς».

Η ανακοίνωση του Δικτύου υπό τον τίτλο «Για μια ακόμη φορά ο Βόλος πρωτοτυπεί…», έχει ως εξής:

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την σύγκλητό του παρουσιάζει το Σχέδιο Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής με αξιοποίηση έκτασης 19 στρεμμάτων και εξασφαλισμένη (;;;) χρηματοδότηση 55 εκατ. Ευρώ (εδώ καλά θα ήταν εάν το Πανεπιστήμιο μας εξηγούσε από ποιες πηγές και με ποιες μελέτες είναι εξασφαλισμένα τα 55 εκατ. Σίγουρα δεν είναι μόνο από το ΠΕΠ μιας που ξεπερνούν τις συνολικές δαπάνες που έχει προγραμματίσει για την παιδεία συνολικά). Όμως μια πολύ μικρή μειοψηφία διαφωνεί και κάνη ότι μπορεί για να μην γίνει το έργο. Στη σχετική συγκέντρωση της Τετάρτης 13/9 όπου θα γίνονταν η παρουσίαση του εν λόγω σχεδίου μια ομάδα από 20 άτομα προκάλεσε με την συμπεριφορά της όχι μόνο τη διοίκηση του Πανεπιστημίου αλλά το σύνολο των πολιτών του Βόλου.

Το ΔΙΚΤΥΟ καταγγέλλει αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά που τελικά στρέφεται ενάντια στην προοπτική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και της βελτίωσης των υποδομών του, με τους φοιτητές να είναι οι πρώτοι ζημιωμένοι από αυτή την υπόθεση. Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, το μεγαλύτερο που σήμερα σχεδιάζεται, δεν είναι δυνατόν να εμποδίζεται από κάποιους καταληψίες άγνωστης ταυτότητας και σκοπών.

Η κοινωνία της πόλης με τους φορείς της θα πρέπει να στηρίξει ενεργά το σχέδιο ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου, και να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Και εδώ έχουμε την μεγάλη ατυχία για την περιοχή, να έχει στους φορείς αυτοδιοίκησης ανεπαρκείς και αδιάφορους για τέτοια πράγματα ανθρώπους, σαφέστατα μικρότερους από ότι χρειάζεται στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς…….

Κυβέρνηση, βουλευτές και υπουργοί, περιφέρεια και αυτός ακόμη ο σημερινός Δήμος μαζί με το φοιτητικό κίνημα και τους πολίτες του Βόλου θα πρέπει να σταθούν δίπλα στη Σύγκλητο και το Σύλλογο Καθηγητών (ΕΔΠ) και να εξασφαλίσουν την προοπτική του Πανεπιστημίου αλλά και την προοπτική αυτού του τόπου….

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το