Τοπικά

Ανθρωπιστική βοήθεια των Σοφαδιτών Μαγνησίας προς τους πλημμυροπαθείς

Ένας από τους λόγους που ώθησαν τους Σοφαδίτες της Μαγνησίας στην ίδρυση του Πολιτιστικού τους Συλλόγου, σαράντα – περίπου – χρόνια πριν, ήταν η ανάγκη τους να διατηρήσουν τη μεταξύ τους επαφή στη νέα τους πατρίδα, αλλά και την επαφή με τον τόπο που τους γέννησε και τους μεγάλωσε. Ανέκαθεν ο Σύλλογος ήταν η γέφυρα με τη γενέτειρα, σε χαρές και λύπες. «Συνεχής και απρόσκοπτη ήταν πάντα η συνεργασία του με τον Δήμο Σοφάδων και τους τοπικούς φορείς για συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στους Σοφάδες και τον Βόλο, αλλά και αμοιβαία η υλική και ηθική στήριξη σε δύσκολες συγκυρίες. Φυσική, σαν το νερό που μας ξεδιψάει, ήταν ανέκαθεν η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια ανάμεσά μας» αναφέρεται.
Πριν λίγες μέρες, μέσα στη δύνη της πανδημίας και της νέας οικονομικής κρίσης που αυτή δημιούργησε, η ιδιαίτερη πατρίδα και η ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας είχε την ατυχία να δεχθεί ένα ακόμη φοβερό πλήγμα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η καταστροφή ήταν τεράστια σε καλλιέργειες, επιχειρήσεις, κτιριακές εγκαταστάσεις, οικιακό εξοπλισμό, ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η πολιτεία έχει αναλάβει να αποκαταστήσει, κατά το δυνατόν, τις ζημιές.
Επειδή, όμως, πολλοί συμπατριώτες προς το παρόν είναι άστεγοι και οι αμέτρητες ανάγκες τους είναι αδύνατον να καλυφθούν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας ομόφωνα πήρε την απόφαση να συγκεντρώσει και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες συμπατριώτες, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και προσπάθεια ανακούφισης από το δράμα τους. Για τον λόγο αυτό καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών προσωπικής υγιεινής. Η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, από 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ., στο λογιστικό γραφείο Χρήστου Βαϊόπουλου (ταμία του συλλόγου), Αναλήψεως 46.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου…

23 Δεκεμβρίου 2023