Τοπικά

Αποτυχημένη η κινητοποίηση για το Νοσοκομείο -Δεν μετείχαν ούτε οι γιατροί

DSC08379

Χωρίς συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Βόλου. Εφόσον είχε αποδειχθεί ότι το Νοσοκομείο δεν κινδυνεύει να μείνει εκτός ΕΣΠΑ και είχαν διαψευσθεί οι δηλώσεις Μουλά- Χαυτούρα, δεν υπήρχε ανταπόκριση και από το ιατρικό προσωπικό.
Για τη συγκέντρωση μίλησε  ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Τράγαλος:
«Θέλουμε να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί και ζητάμε τα έργα που έχουν προταθεί από το ίδιο το Νοσοκομείο να καταφέρουμε να γίνουν πράξη για αυτούς που τα έχουν ανάγκη».
Οι διαβεβαιώσεις του κ. Αγοραστού είναι μια θετική εξέλιξη, πρόσθεσε ο κ. Τράγαλος, αλλά μέχρι να δουν κάποιο επίσημο έγγραφο οι εργαζόμενοι είναι σαν να μην έχουν πάρει τίποτα. «Χωρίς εργαλεία δεν μπορείς να δουλέψεις» συμπλήρωσε.
Το παρόν στην κινητοποίηση έδωσαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων. Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Παπαναστάσης Χρήστος βρέθηκε κι αυτός στο Νοσοκομείο Βόλου και έστειλε το μήνυμα ότι το σύστημα υγείας έχει προβλήματα. Όπως δήλωσε «τα νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Το σύστημα υγείας κινδυνεύει με ολική διάλυση. Πολλά κρεβάτια της ΜΕΘ παραμένουν κλειστά, χρήματα δεν έρχονται και αν δεν μπει το Νοσοκομείο του Βόλου στο ΕΣΠΑ, θα αγωνιστούμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το