Τοπικά

Ανθρωπιά και αγάπη για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου – Από τον Βόλο στους Παξούς για διακοπές

Την ευκαιρία να απολαύσουν τις διακοπές τους και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα έχουν τα τελευταία τρία χρόνια τα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς ο κ. Παναγιώτης Αρώνης από τους Παξούς τα προσκαλεί στο Ιόνιο, στο νησί του. Ευαισθητοποιημένος από τα παιδικά του χρόνια, συνεχίζει και σήμερα να προσφέρει αγάπη και ανθρωπιά, κινητοποιώντας και άλλους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Ο κ. Αρώνης, τουριστικός πράκτορας και ιδιοκτήτης του γραφείου Planos Holidays, προσφέρει τα τρία τελευταία χρόνια στα παιδιά της Κιβωτού από τον Βόλο τις καλοκαιρινές τους διακοπές, στη μνήμη της νονάς του.
«Επειδή δεν υπήρχε στους Παξούς Γυμνάσιο, οι γονείς μου με έστειλαν στη νονά μου που έμενε στην Αθήνα, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Εκεί βρίσκεται τώρα η δομή της Κιβωτού. Η νονά μου ήθελε να κάνουμε πάντα κάτι για να προσφέρουμε στα παιδιά. Στη μνήμη της ξεκίνησα την ιδέα αυτή και τηλεφώνησα στην Κιβωτό. Έκτοτε προσπαθούμε να το κάνουμε θεσμό στο νησί» δήλωσε ο κ. Αρώνης
Φέτος το καλοκαίρι, το διάστημα από 13 έως 20 Ιουλίου φιλοξένησε στους Παξούς 20 παιδιά, ηλικίας 5 έως 15 ετών από την Κιβωτό του Κόσμου, που βρίσκεται στο Διμήνι. Η πρώτη φορά που βρέθηκαν στους Παξούς τα παιδιά ήταν τον Ιούλιο του 2017. Τα παιδιά συνοδεύουν δύο παιδαγωγοί και ο κ. Αρώνης, έχοντας ως βοήθεια δύο φίλους του, φροντίζει για τη διαμονή τους, τη σίτιση και τη διασκέδασή τους.

Τα 20 αγόρια της Κιβωτού φιλοξενήθηκαν φέτος σε συγκρότημα διαμερισμάτων. Μάλιστα ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στου Παξούς πρόσφεραν στα παιδιά την αίσθηση της οικογένειας.
«Τα προηγούμενα χρόνια αναλάμβαναν τη σίτισή τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης της περιοχής. Φέτος, υπήρξαν προσφορές ιδιωτών και κάλεσαν τα παιδιά στα σπίτια τους. Από τις επτά ημέρες που έμειναν στο νησί, μόνο μία φορά έφαγαν έξω, γιατί τις άλλες ήταν καλεσμένοι σε οικογένειες. Δημιουργείται ένα κλίμα συγκίνησης ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς και τα παιδιά» πρόσθεσε.

Φέτος η Επιτροπή που οργάνωσε τη φιλοξενία των αγοριών έκανε και έρανο καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερα από 5.500 ευρώ. Από το ποσό αυτό καλύφθηκε η διαμονή τους στους Παξούς, 700 ευρώ διατέθηκαν για αγορά τροφίμων στον Βόλο για τη δομή της Κιβωτού και τα υπόλοιπα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό για τις ανάγκες των παιδιών.
Μάλιστα ο κ. Αρώνης ήρθε και στον Βόλο για να συναντήσει τα παιδιά της Κιβωτού, καλεσμένος στα εγκαίνια της δομής στο Διμήνι. Για το επόμενο καλοκαίρι, υπάρχει η σκέψη να καλέσουν στους Παξούς και να φιλοξενήσουν τα παιδιά από την «Κιβωτό» της Κόνιτσας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το