Τοπικά

«Αντάρτικο» στην Πορταριά – Δολιοφθορείς απειλούν τη ζωή υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ

portaria-pelion

Οι δολιοφθορείς του δικτύου ύδρευσης ξαναχτύπησαν στην Πορταριά. Μάλιστα, αυτή τη φορά άφησαν και απειλητικό σημείωμα για τη ζωή των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ που θα επιχειρήσουν να επανατοποθετήσουν τον χλωριωτή που ξήλωσαν.

Ο χλωριωτής ξηλώθηκε χθες και σήμερα που διαπιστώθηκε η δολιοφθορά, βρέθηκε και το σημείωμα.
Η ΔΕΥΑΜΒ θα αποτανθεί για μια ακόμη φορά στην εισαγγελία για τις δολιοφθορές στο σύστημα απολύμανσης της Πορταριάς, ενώ έχει παρέμβει ήδη η αστυνομία.
Το νερό στην Πορταριά δεν θα απολυμαίνεται και άμεσα θα γίνουν έλεγχοι για να διαπιστωθούν τα προβλήματα στην ποιότητά του.

Η ΔΕΥΑΜΒ σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα 13/10/15 και ώρα 8:30 π.μ. κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίου ελέγχου στο αντλιοστάσιο της Πορταριάς από το συνεργείο χλωρίωσης, διαπιστώθηκε ότι η πόρτα του αντλιοστασίου είχε παραβιαστεί, και η αντλία χλωρίου είχε αφαιρεθεί και καταστραφεί. Επιπλέον βρέθηκε στο χώρο του αντλιοστασίου, απειλητικό σημείωμα κατά της ζωής και της οικογένειας των δυο υπαλλήλων του συνεργείου χλωρίωσης.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, η ΔΕΥΑΜΒ προέβη στην ενημέρωση της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας καθώς και του Αντιδημάρχου  Δημοτικών Ενοτήτων.

Μετά την δολιοφθορά επισημαίνουμε  την  έλλειψη απολύμανσης του νερού και την πιθανή μη συμμόρφωσή του με τις προδιαγραφές, της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει για νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα προβεί άμεσα σε δειγματοληπτικό έλεγχο του ως άνω δικτύου, για τα αποτελέσματα του οποίου θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Όσο αφορά την αποκατάσταση της ομαλής απολύμανσης του υδραγωγείου Πορταριάς, αυτή (μετά την απειλητική επιστολή) θα υλοποιηθεί εφόσον εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων και των οικογενειών τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το