Τοπικά

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Προβοκατόρικη η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στη γιορτή του Πολυτεχνείου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας επιτίθεται στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για την ένταση που δημιουργήθηκε στην πορεία του Πολυτεχνείου  στο Βόλο και δηλώνει ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν μια ανοιχτά προβοκατόρικη  τακτική. Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

‘Δεν επέλεξαν να διαδηλώσουν όπως σε άλλες περιοχές με το δικό τους μπλοκ. Με 5-6 σημαίες της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ως προκάλυμμα το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας (Μεικόπουλος, Παπανάτσιου, Μπαλής, Σταμπουλής, Αποστολάκης κτλ), ανθρώπων δηλαδή που έχουν βάλει τις υπογραφές τους σε μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, θέλησαν να πορευτούν εντός του μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Μια ανοιχτή πρόκληση προς το φοιτητικό κίνημα που παρά τις προκλήσεις και τις χυδαιότητες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με τον πλέον πολιτικό τρόπο απομονώνοντας τους κυβερνητικούς χαμαιλέοντες από τα μπλοκ του, διασφαλίζοντας την ανεξαρτησία του από κυβερνητικά παιχνίδια και καπελώματα. Κίνηση που αν και δεν αρέσει σε κάποιους χαιρετίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία του μεγάλου συλλαλητηρίου.

Ίσως κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας πιστεύουν ότι τους ανήκει κάτι στο κίνημα της πόλης «λόγο παράδοσης», παρόλο που κινητοποίησαν εναντίων του τα ΜΑΤ (δημαρχείο Γενάρης 2019), παρόλο που έβαλαν τις υπογραφές τους στην προώθηση της καύσης σκουπιδιών, παρόλο που η κυβέρνησή τους μετέτρεψε τη Θεσσαλία σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, παρόλο που εκπαιδεύουν στο ΕΠΑΛ με τις ευλογίες του δημάρχου Βόλου τεχνικούς ελικοπτέρων για τις ανάγκες του αμερικάνικου στρατού και του ΝΑΤΟ, παρόλο που στελέχωσαν και στελεχώνουν το Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, παρόλο που ψήφισαν 2 μνημόνια και η λίστα είναι μακριά… Μάλλον θα ξέχασαν πως είναι κεκτημένο των κινημάτων τουλάχιστον της περιοχής μας οι κυβερνητικοί εγκληματίες να εκδιώκονται από τις διαδικασίες του κινήματος… Μάλλον θα ξέχασαν πως συμμετείχαν και οι ίδιοι σε τέτοιες πρακτικές παλαιότερα, πριν πάρουν κυβερνητικές θέσεις… Γιατί το κίνημα δεν ανέχεται ανθρώπους που εγκλημάτησαν στη πλάτη του και συνέχισαν την ίδια οικονομική, εκπαιδευτική, κοινωνική πολιτική. Που με το αίμα των προσφύγων αύξησαν τα κέρδη των Ευρωπαίων και τόσα άλλα.

Η κυβερνητική αλητεία δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Μέσω των εκπροσώπων τους στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και σε συνεργασία με τις δυνάμεις της ΝΔ/ΔΑΚΕ εξέδωσαν ψήφισμα ουσιαστικά καταγγελίας των φοιτητικών συλλόγων για υποτιθέμενους προπηλακισμούς της εκλεγμένης με το ΣΥΡΙΖΑ δημοτικής συμβούλου και γραμματέα της τοπικής ΕΛΜΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός των άλλων μετατρέπει ένα σωματείο σε όργανο εφαρμογής της κοινά συμφωνημένης γραμμής με τη ΝΔ, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στο δόγμα περί νόμου και τάξης (το οποίο χαιρετίζουν και βουλευτές του βλ. δηλώσεις Παπαχριστόπουλου…)  εκφυλίζοντας το ρόλο του σωματείου που εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν τολμά να τοποθετηθεί για κανένα από τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Έτσι το ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ παριστάνει το «παλικάρι» στους φοιτητές και το φοβισμένο ποντίκι στο δήμαρχο Βόλου που πριν λίγο καιρό προσέβαλε χυδαία την εκπαιδευτική κοινότητα με τις δηλώσεις για τις «σερβιέτες»…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το