Τοπικά

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Βόλο

«Έχουμε πολλά εγκαίνια και καμία ουσία. Η ουσία είναι πως η υγεία συνεχίζει να είναι είδος πολυτελείας για τους πολλούς». Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο Βόλο για τα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας στην Αγριά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Έρχεται λοιπόν ο υφυπουργός υγείας Ξάνθος, να εγκαινιάσει ΤΟΜΥ στην Μαγνησία. Τι είναι αυτό το ΤΟΜΥ; Τοπικές ομάδες υγείας λέει… και θα διορίσουνε και 2.500 ανθρώπους σ’ όλη την Ελλάδα… την υγειά μας να’χουμε!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΦΑΡΑ;

1. Η προηγούμενη πασοκοδεξιά συγκυβέρνηση διέλυσε το ΙΚΑ. Χιλιάδες γιατροί απολύθηκαν, οι ασφαλισμένοι βρέθηκαν χωρίς εξωνοσοκομειακή φροντίδα.
2. Εφευρέθηκε η απάτη του ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ που τάχα θα καλύψουν τις ανάγκες αλλά χωρίς υγειονομικούς, χωρίς γιατρούς, με όρια στις ιατρικές πράξεις που αποζημιώνονται και με 5 ευρώ την επίσκεψη …κατά πώς λέει και η παροιμία …δεν βάφονται αυγά.
3. Και μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑΣ ! βουτηγμένος μέχρι τ’ αυτιά στα μνημόνια, δεν μπορεί και δε θέλει να κάνει το πρώτο που χρειάζεται για την λειτουργία σοβαρής εξωνοσοκομειακής περίθαλψης και φροντίδας υγείας: ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

Χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς εργαστήρια, χωρίς χωρίς χωρίς… δεν γίνεται φροντίδα υγείας.
Η κυβέρνηση, με ξεδιάντροπα φανφαρόνικο τρόπο διορίζει έναν εδώ και δύο παραπέρα και θριαμβολογεί ενώ για να στηθεί σοβαρή εξωνοσοκομειακή φροντίδα χρειάζονται αρχικά κάπου 30.000 ανθρώπινο προσωπικό με τις ανάλογες βέβαια υποδομές.

Και γιατί το κάνουν αυτό;
Επειδή είναι και γρανάζι της αστικής πολιτικής και ψεύτες!
Γρανάζι της αστικής πολιτικής είναι επειδή αποτελούν το βασικό κρίκο σταθεροποίησης, υλοποίησης και κλιμάκωσης των κατευθύνσεων που η τρόικα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ διαμορφώνουν από κοινού με την εγχώρια αστική τάξη. Δεν δίνουν δεκάρα για τους ανθρώπους και τις κοινωνικές ανάγκες. Τα δίνουν όλα για τις τράπεζες, το ευρώ και τους κερατάδες του κεφαλαίου.
Ψεύτες είναι επειδή αποκρύπτουν ότι όσο καλύτερα στελεχώνονται και λειτουργούν οι υπηρεσίες υγείας τόσο μεγαλύτερη εξοικονόμηση υπάρχει σε φάρμακα, δαπάνες για εξετάσεις, συνέπειες αναπηρίας και χρόνιας νόσου.
-ΟΧΙ σου λένε, δεν είναι έτσι «τα βρήκαμε δύσκολα και προσπαθούμε ένα λιθαράκι εδώ μια βελτίωση εκεί κάτι να κάνουμε»
-ΤΡΙΧΕΣ ! εκτός από γρανάζι της αστικής πολιτικής και ψεύτες επιχειρούν να μας μάθουν να ζούμε και σε έναν κόσμο με λιγότερες απαιτήσεις για δικαιώματα στη λογική του καπιταλιστικού εφικτού.
Αρκετά όμως ζήσαμε με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ώρα να ορίσουμε τη ζωή μας με κριτήριο της ανάγκες και τα δικαιώματα μας. Ωρα να ορίσουμε πως θέλουμε να ζούμε και όχι πως μας επιτρέπουν. Και για να το πετύχουμε πρέπει να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Ο ΛΑΟΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ…
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το