Τοπικά

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου καλεί τους πολίτες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ και στη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ Βόλου.
Στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας αναφέρει:

«Η μάχη που έχουμε μπροστά μας στηρίζεται σε τρεις πυλώνες. Τα επιχειρηματικά σχέδια της Lafarge, της κυβερνητικές κατευθύνσεις και την τάση υλοποίηση τους από τους τοπικούς παράγοντες με όρους πολιτικής και οικονομικής αξιοποίησης. Για να βγούμε νικητές πρέπει να χτυπηθούν και οι τρεις. Πρώτον να σπάσει ο τσαμπουκάς της δημοτικής αρχής πίσω από τον οποίο επιχειρείται να κρυφτεί επιμελώς ένα σχέδιο που υπονομεύει συνολικά την ύπαρξη μας σαν εργαζόμενους πολίτες. Και αυτό μπορεί να γίνει με τη μαζική κινηματική παρουσία όλου του λαού του Βόλου. Δεύτερον να υποστεί οικονομικό πλήγμα η ίδια η Lafarge. Να μην ξεφορτώσει κανένα καράβι σκουπίδια στην προβλήτα της ΑΓΕΤ. Να σαμποταριστεί με κάθε μέσω ο κύκλος εργασιών της από το σύνολο της κοινωνίας, αλλά και από τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ με πολύμορφες δράσεις. Κοινώς να καταστεί και στην πράξη το σχέδιο για την καύση σκουπιδιών μη υλοποιήσημο. Τρίτον να μπει στο στόχαστρο η κυβέρνηση και η πολιτική της προκειμένου να ηττηθεί το σχέδιο “παραγωγικής ανασυγκρότησης” που βλάπτει την υγεία μας, την εργασιακή μας ζωή και την κοινωνική μας επιβίωση.
Σε αυτό τον αγώνα παλεύουμε για την ίδια μας τη ζωή και δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Οφείλουμε να βγούμε νικητές και θα βγούμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το