Τοπικά

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Η μαζική διαδήλωση στην ΑΓΕΤ έδειξε τον δρόμο

Με ανακοίνωσή τους οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλία χαιρετίζουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν το Σάββατο 13 Ιουνίου στη μαζική και μαχητική συγκέντρωση στον Βόλο και στην πορεία μέχρι την ΑΓΕΤ ενάντια στην καύση σκουπιδιών, όπου και δέχθηκαν την επίθεση με χημικά και κλομπ από τις δυνάμεις καταστολής. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:

Καταγγέλλουμε την τριπλή λυσσαλέα αστυνομική επίθεση στους διαδηλωτές, τόσο στην πύλη του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, όπου και προσπάθησαν, ανεπιτυχώς όμως χάρη στην οργανωμένη, συγκροτημένη κι αποφασιστική στάση των διαδηλωτών, να διαλύσουν τη συγκέντρωση, όσο και μέσα στην πόλη του Βόλου, αρχικά έξω από το Νοσοκομείο και στη συνέχεια έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση.

Δεν δίστασαν να ψεκάσουν με τα δηλητηριώδη χημικά τους, ακόμη και μέσα στον κόσμο, όπου συμμετείχαν δεκάδες μικρά παιδιά, ενώ έστειλαν στο νοσοκομείο πολλούς διαδηλωτές με ανοιγμένα κεφάλια, τραυματισμούς κι αναπνευστικά προβλήματα, και δε σταμάτησαν εκεί, παρά προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών.

Γίνεται αντιληπτό πως η κοινοπραξία κυβέρνησης-περιφερειακής και δημοτικής αρχής- επιχειρηματικών συμφερόντων, χθες έχασε τον ύπνο της, καθώς η αλαζονεία της δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα, τόσο από τη μαζικότητα και μαχητικότητα της διαδήλωσης, όσο κι από το περιεχόμενο που έβαζε στην προμετωπίδα της και δεν ήταν άλλο από το “Να φύγει η Lafarge”!

Οι αγώνες για γη κι ελευθερία που ξεσπάνε σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στην καταστροφική καπιταλιστική ανάπτυξη, βάζουν στο στόχαστρό τους κολοσσιαία επιχειρηματικά συμφέροντα, κυβερνητικά σχέδια και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Βάζουν επιπλέον στο στόχαστρο και όλους τους εκπροσώπους του τοπικού κράτους, καθώς και την αξιωματική συμπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συνηγορούν στο όνομα της “ανάπτυξης”, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και στην υπονόμευση των όρων ζωής κι ελευθερίας της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Από τα Άγραφα μέχρι τον Βόλο, από την Τήνο μέχρι τον Ασπροπόταμο, από την Ήπειρο ως την Κρήτη, από δεκάδες εστίες αντίστασης στη λεηλασία και καταστροφή του φυσικού πλούτου, έρχονται οι νέες νικηφόρες μάχες του κινήματος για γη κι ελευθερία, ξεπηδούν οι νέες Σκουριές και Κερατέες!

Δεν μας τρομάζει καμία καταστολή, χημικά, συλλήψεις και δακρυγόνα, νόμος είναι το δίκιο του αγώνα! Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της κοινωνικής αντίστασης κι ανυπακοής, του ανυποχώρητου κι ασυμβίβαστου αγώνα και της ανατροπής των εγκληματικών τους σχεδίων.

Με πανελλαδικό συντονισμό των τοπικών κινημάτων και πρωτοβουλιών για την προάσπιση του περιβάλλοντος και των ζωών μας, με μπλοκάρισμα των όποιων αποφάσεων επιχειρήσουν να λάβουν Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές, με χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το