Τοπικά

Ανταπόκριση φορέων και πολιτών για τη στήριξη της άπορης οικογένειας στον Βόλο

Φορείς, σύλλογοι, αλλά και μεμονωμένοι συμπολίτες ανταποκρίθηκαν χθες στην έκκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τη στήριξη της άπορης οικογένειας από τον Βόλο και τη συνδρομή τους στα δύο αδέλφια που ζουν εδώ και μήνα μόνα τους, καθώς η μητέρα τους νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου, αντιμετωπίζοντας δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Χθες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ανακοινώθηκαν και δύο αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών μέσω των οποίων οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν.
«Ειδικότερα σχετικά με τον μαθητή με διαβιωτική δυσχέρεια και την αδελφή του, όσοι πολίτες θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να το πράξουν ως ακολούθως:
Εάν πρόκειται για προσφορά χρημάτων για πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τα χρήματα γίνεται να κατατεθούν στους κωδικούς λογαριασμών RF67907738000300012364065 και RF08904656440078861017332. Η επιλογή ενός εκ των δύο λογαριασμών μπορεί να γίνει μετά από σχετική επικοινωνία και συνεννόηση μαζί μας.

Εάν πρόκειται για προσφορά εργασίας και σε κάθε άλλη περίπτωση (δαπάνες ενοικίων, δαπάνες διαβίωσης, προσφορές ειδών), οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν επίσης μαζί μας.
Η επικοινωνία μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2421058791 (κ Καρέτσο Αχιλλέα) σε ώρες γραφείου» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε για το θέμα «πως υπήρξε χθες πρώτη μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του ζητήματος ανταπόκριση από συλλόγους και φορείς, αλλά και από μεμονωμένα άτομα που θέλησαν να συνδράμουν για την ανακούφιση των δύο αδελφών, ενός μαθητή Γυμνασίου και της 21χρονης αδελφής του που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση. Για εμάς είναι πολύ σημαντική αυτή η ανταπόκριση και αναμένουμε τη στήριξη και του επιχειρηματικού κόσμου για την προσφορά μιας θέσης εργασίας στην 21χρονη αδελφή, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα του σπιτιού».
Σήμερα ο κ. Σαβελίδης θα αποστείλει ανοικτή επιστολή στους υποψήφιους βουλευτές για το θέμα, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Σχολικοί νοσηλευτές
Άμεσα μπορούν να προσληφθούν σχολικοί νοσηλευτές στα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Μέσω του ΕΣΠΑ εκδόθηκε προκήρυξη που αφορά στην υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021 από Ειδικό Βοηθητικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Στόχος της είναι η ενσωμάτωση και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) προσλαμβάνεται για θέματα αυτοεξυπηρέτησης, καθημερινής διαβίωσης και λειτουργικών διευκολύνσεων των μαθητών με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021. Το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) αφορά σε σχολικούς νοσηλευτές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σχολικές μονάδες, για μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως μαθητές με χρόνια προβλήματα υγείας που φοιτούν σε σχολικές μονάδες γενικής αγωγής και απαιτείται να έχουν νοσηλευτική υποστήριξη για τη χορήγηση φαρμάκων σε ενέσιμη ή μη μορφή, χρήση συσκευών κ.λπ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το