Αθλητισμός

Ανταγωνιστικός με τον Παναθηναϊκό θέλει να είναι ο Βόλος στο αυριανό παιχνίδι

Για την Αθήνα αναχωρεί σήμερα η αποστολή του Βόλου για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (19.00), το τελευταίο που θα δώσουν οι «κυανέρυθροι» για την κανονική περίοδο της Σούπερ Λιγκ. Στο αυριανό παιχνίδι ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας θα κάνει ο Στέφανος Ξηροφώτος, ο οποίος, ως γνωστόν, ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, μετά τη λύση της συνεργασίας της ΠΑΕ με τον Αλμπέρτο Γκαγιέγκο.
Στο αυριανό παιχνίδι ο Βόλος θα επιδιώξει να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στους «πράσινους», θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και θα κάνει την προσπάθειά του για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος, πριν τα πλέι άουτ, στα οποία θα λάβει μέρος.
Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αναβολή των πλέι οφ και πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, που έχουν προγραμματιστεί ν’ αρχίσουν στις 7 Μαρτίου.
Η αναβολή δεν έχει να κάνει με τον κορωνοϊό, αλλά με την αδυναμία επικύρωσης της βαθμολογίας λόγω της εκκρεμοδικίας που υπάρχει και αφορά την υπόθεση «ΠΑΟΚ-Ξάνθης».
Οι υποθέσεις με βάση το πόρισμα της ΕΕΑ έχουν συζητηθεί σε πρώτο βαθμό, αλλά ακόμα δεν έχει βγει απόφαση. Ωστόσο, ακόμα κι αν εκδοθεί απόφαση την επόμενη εβδομάδα, δεν θα είναι τελεσίδικη και είτε οι δύο καταγγελλόμενες ΠΑΕ, είτε η καταγγέλλουσα ΠΑΕ Ολυμπιακός, είτε πιθανόν κάποια άλλη (π.χ. ΑΕΛ, Πανιώνιος) θα προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Επομένως, ο χρόνος της μίας εβδομάδας δεν αρκεί για να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις κάτι που σημαίνει ότι τα πλει οφ και πλέι άουτ θα αναβληθούν μέχρι νεοτέρας.

Χωρίς Μάντζη, Οικονόμου
Η προετοιμασία των «κυανέρυρθων» ολοκληρώνεται σήμερα και στη συνέχεια ο Στέφανος Ξηροφώτος θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή. Εκτός θα μείνουν ο τιμωρημένος Βασίλης Μάντζης, ο οποίος εκτίει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του και ο Βαγγέλης Οικονόμου, ο οποίος είναι τραυματίας.
Στο αυριανό παιχνίδι αναμένεται να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα, όσον αφορά το σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει ο Στέφανος Ξηροφώτος. Ο πρώην προπονητής των «κυανέρυθρων», Αλμπέρτο Γκαγιέγκο, αρέσκονταν στο να αγωνίζεται η ομάδα με διάταξη 3-5-2. Το πιθανότερο είναι κόντρα στους «πράσινους» ο Βόλος να παραταχθεί με διαφορετική διάταξη (4-2-3-1).
Ο Στέφανος Ξηροφώτος δούλεψε τις τελευταίες μέρες με τους παίκτες, πάνω στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο αυριανό παιχνίδι. Οι «κυανέρυθροι» δείχνουν στα τελευταία παιχνίδια αδυναμία στην επίτευξη του γκολ (ήταν άσφαιροι στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς) και καλούνται να σκοράρουν απέναντι σε μια ομάδα που είναι «σφιχτή» στην άμυνα.
Πάντως, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει ενδιαφέρον, όσον αφορά την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία. Ο Πανιώνιος είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και πολύ δύσκολα θα αποφύγει να τερματίσει τελευταίος στα πλέι άουτ (υπολείπεται επτά βαθμούς από τον προτελευταίο Παναιτωλικό). Θυμίζουμε, πως η ομάδα που θα τερματίσει στην προτελευταία θέση (13η) της κατάταξης θα δώσει αγώνες μπαράζ με την ομάδα που καταλάβει τη 2η θέση στη Σούπερ Λιγκ 2, με το νικητή να αγωνίζεται τη νέα χρόνια στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Όσον αφορά την ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας υποβιβάζεται στη Σούπερ Λιγκ 2.
Ο Βόλος και οι υπόλοιπες ομάδες που θα λάβουν μέρος στα πλέι άουτ (πλην του Παναιτωλικού και του Πανιωνίου), αισθάνονται ασφαλείς, καθώς δεν κινδυνεύουν να μπλέξουν σε περιπέτειες και θα κυνηγήσουν με πάθος την 7η θέση, ελπίζοντας σε παν ενδεχόμενο. Κι αυτό, καθώς όπως έχουμε τονίσει, μπορεί και η 7η θέση να οδηγήσει σε έξοδο στην Ευρώπη, αν υπάρξουν ομάδες, από αυτές που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, που δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης από την ΟΥΕΦΑ (σ.σ. Παναθηναϊκός, Άρης).

Χωρίς προβλήματα ο Παναθηναϊκός
Με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα θα παρατάξει ο Γιώργος Δώνης τον Παναθηναϊκό στον τελευταίο αγώνα της κανονική διάρκειας της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον Βόλο.
Ο Έλληνας τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες του μία νίκη και καλή εμφάνιση απέναντι στους «κυανέρυθρους», ούτως ώστε να κλείσει θετικά η φετινή σεζόν πριν τη διεξαγωγή των πλέι οφ.
Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Γιώργος Δώνης έχει τους Γιόχανσον και Σένκεφελντ ξανά στη διάθεσή του, ενώ ετοιμάζεται να δώσει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον νεαρό Ζαγαρίτη. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αναμένεται να αγωνιστεί αντί του Χατζηθεοδωρίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Από εκεί και πέρα, αντί του τιμωρημένου Χρήστου Δώνη θα παίξει ο Ανουάρ δίπλα στον Κουρμπέλη. Την τετράδα στην άμυνα θα αποτελέσουν οι Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας και Ζαγαρίτης. Στα άκρα θα είναι οι Νάγκι και Χατζηγιοβάνης και ο Μπουζούκης θα αγωνιστεί πίσω από τον Μακέτα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χανιά

Στα Χανιά, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση των δημοτών επιχειρήσεων ύδρευσης και άρδευσης, θα βρίσκεται…

21 Μαρτίου 2024

Νέα Αριστερά Μαγνησίας: “Ο Δημόσιος Τομέας εγγυητής της διαχείρισης υδάτων στη Θεσσαλία”

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων…

21 Μαρτίου 2024

Αξιοποίηση

Στη μεγάλη δωρεά του 1.000.000 δολαρία από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό Ορθόδοξων Χριστιανών στις ΗΠΑ,…

21 Μαρτίου 2024

Εκτέλεσαν στην Τζόρτζια άνδρα που απήγαγε, βίασε και σκότωσε την πρώην σύντροφό του

Η πολιτεία των ΗΠΑ Τζόρτζια προχώρησε χθες, Τετάρτη, στην πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη από το 2020,…

21 Μαρτίου 2024

Επετειακή εκδήλωση για την Εθνική εορτή

  Μεγάλη επετειακή εκδήλωση για Εθνική εορτής της Επαναστάσεως του 1821, που σηματοδότησε την Εθνική…

21 Μαρτίου 2024

“Φροντίζοντας αυτούς που φροντίζουν” – Ενημερωτική ομιλία στον Βόλο

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου  προσκαλεί στην ενημερωτική ομιλία με θέμα:…

21 Μαρτίου 2024