Τοπικά

Ανώτατη διάκριση στον Καθηγητή Λαογραφίας Μανώλη Βαρβούνη από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, η τελετή λήξης του Α’ Εξαμήνου των μαθημάτων της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», επιστημονικός υπεύθυνος του οποίου ήταν ο κ. Εμμανουήλ Σέργης, Καθηγητής Λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστη ο Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, απονεμήθηκε η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Μητρόπολης Δημητριάδος, ο Χρυσός Σταυρός μετά Διπλώματος, από τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, στον κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, διαπρεπή Καθηγητή Λαογραφίας, Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας του πολιτιστικού φορέα Μαγνήτων Κιβωτός.

Για το επιστημονικό έργο του Καθηγητή Ε. Βαρβούνη μίλησε η κ. Μαρία Γκασούκα, Καθηγήτρια Λαογραφίας και Φύλου του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

?

Μιλώντας για τον τιμώμενο Καθηγητή, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την μεγάλη εκτίμηση στο έργο και την προσφορά του, όσο και στην εποικοδομητική του συμμετοχή στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος, της οποίας είναι επίλεκτο μέλος.

Από την μεριά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πορεία και το έργο του Προγράμματος Λαϊκού Πολιτισμού και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Σαμιώτη Καθηγητή κ. Βαρβούνη, στην αγάπη του για το νησί και την συμβολή του στην ανάδειξη των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών πραγμάτων της Σάμου, η οποία είναι καθοριστική, αλλά και στον ενθουσιασμό του για την επιτέλεση του έργου του.

Ακολούθησε η απονομή της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Καθηγητή κ. Μανώλη Βαρβούνη και η αντιφώνηση του τιμηθέντος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε, με συγκίνηση, στην αγάπη του για την Εκκλησία και την ζωή της, ενώ τόνισε ότι το έργο του είναι καρπός, πέραν του κόπου και των ερευνών του, της πίστης του στον Θεό και της προστασίας της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το