Τοπικά

Η Άνωση Βόλου στην 6η πανελλαδική συνάντηση του κινήματος “Χωρίς Μεσάζοντες” στην Κατερίνη

Στην 6η πανελλαδική συνάντηση του κινήματος “Χωρίς Μεσάζοντες” στην Κατερίνη θα συμμετέχει  η Άνωση-Εθελοντές Βόλου.

Η συνάντηση θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στις 10 π.μ.

Στην ανακοίνωσή τους οι εθελοντές χωρίς μεσάζοντες αναφέρουν:

“Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι αληθινές αυτοοργανωμένες αγορές «Χωρίς μεσάζοντες» που εδώ και πέντε χρόνια υλοποιούνται από πρωτοβουλίες πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα, απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι πολίτες και οι παραγωγοί μπορούν να συνεννοηθούν με αμοιβαίο όφελος, να δώσουν ώθηση και ελπίδα στη ντόπια (κυρίως στην πρωτογενή) παραγωγή και μια ποιοτική εφικτή λύση στον μαστιζόμενο λαό, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αισχροκέρδεια που επικρατεί στην αγορά.

Αυτό ενόχλησε όλες τις κυβερνήσεις! Δυστυχώς, ενοχλεί σήμερα και την κατά άλλα «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία χωρίς ίχνος ντροπής συζητά αυτές τις μέρες ένα νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης το οποίο θα πλήξει ανεπανόρθωτα τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» που γεννήθηκαν μέσα από το γνωστό «κίνημα της πατάτας».

Να τι συζητούν αυτές τις μέρες στη Βουλή των Ελλήνων οι αριστεροί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Να τι συζητούν οι δήθεν εκφραστές του νέου και άφθαρτου οι οποίοι σήμερα αντιγράφουν τις χειρότερες στιγμές του παλιού και διεφθαρμένου συστήματος:

Την κατάργηση των υφιστάμενων πανελλαδικών αδειών των παραγωγών. Ο παραγωγός δηλαδή θα απαγορεύεται να διαθέσει τα προϊόντα του ελεύθερα σε όλη την Ελληνική Επικράτεια παρά μόνο σε μία (ίσως) έως τρεις περιφέρειες, μόνο σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων.
Οι πρωτοβουλίες πολιτών που επιθυμούν να οργανώσουν αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» θα πρέπει να αποκτήσουν νομική μορφή, θα πρέπει να έχουν καταστατικό, ΑΦΜ και να καταθέτουν ετήσιο απολογισμό δράσεων στη δημοτική αρχή η οποία θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει τις δράσεις τους.
Οι αγορές θα επιτρέπεται να διοργανώνονται μόνο από μία ομάδα ανά Δήμο, μία φορά στο δίμηνο και μόνο ο Δήμος θα αποφασίζει και θα ελέγχει από εδώ και εμπρός την λειτουργία των αγορών αυτών και όχι οι πρωτοβουλίες πολιτών όπως αυτό γίνονταν τα τελευταία 5 χρόνια”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το