Τοπικά

Άνοιξε το μαγαζί του σε χωριό της Ελασσόνας και πλήρωσε πρόστιμο 5.000 ευρώ για τέσσερις καφέδες

Οικονομική ένδεια επικαλέσθηκε 45χρονος για να ανοίξει την καφετέριά του, απόφαση που θα πλη­ρώσει ακριβά καθώς, μετά από έλεγχο, του επιβλή­θηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ. Ο 45χρονος ιδιοκτήτης καφέ – πιτσαρίας, σύμφωνα με πληροφορία της «Ε», το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε το κατάστημά του σε χωριό της Ελασσόνας παρέχοντας υπηρεσίες σε τέσσερις πελάτες.
Στις 9 προχθές το βράδυ, λοιπόν, αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας μετά από έλεγχο διαπίστωσαν ότι παρά τα μέτρα απαγόρευσής το κατάστημα του 45χρονου λειτουργούσε, διαθέτοντας εκείνη την ώρα καφέ σε τέσσερα συνολικά πελάτες που βρέ­θηκαν να κάθονται στην καφετέρια.

Ο 45χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για πα­ραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αφορά στα «κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσής κορωνοϊού». Κατά τη σύλληψή του, σύμφωνα με πληροφορία της «Ε», δικαιολόγησε την απόφασή του να ανοίξει το κατάστημά του με αφορμή το οικονομικό αδιέξοδο που έχει προκαλέσει στον ίδιο η απόφαση να παραμεί­νουν κλειστά, μεταξύ άλλων, τα καταστήματα υγει­ονομικού ενδιαφέροντος.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, όπου μετά τον προσδιορισμό τακτικής δικασίμου για τον ερχόμενο Ιανουάριο, αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Να σημειωθεί πως πρόκειται για τον έκτο επαγγελματία ι\του νομού που συλλαμβάνεται για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Πε­ριεχομένου, με τη διαφορά ότι οι προηγούμενες πέντε συλλήψεις έγιναν σια μέσα του περασμένου Μαρτίου και ως πρώτες ημέρες της έκδοσή της ΠΝΠ.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία, onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το