Τοπικά

Ανοικτή επιστολή από επιχειρηματίες των Παλαιών για τα έργα και τη λαϊκή αγορά στη Λαχανά

Στα θέματα των έργων που υλοποιούνται στην περιοχή, καθώς και τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην οδό Λαχανά αναφέρονται με ανοικτή επιστολή προς τoν Δήμο Βόλου επιχειρηματίες των Παλαιών.
Μεταξύ άλλων επισημαίνουν:

«Η περίοδος εξαιτίας του Covid-19, των αλλεπάλληλων lock down, της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, είναι μια περίοδος που έχει κάνει την επιβίωση κάθε επιχείρησης ιδιαίτερα δύσκολη.
Σε όλες αυτές τις δυσκολίες, για όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή των Παλαιών, εκτός από τα έργα ανάπλασης και δημιουργίας δρόμων ήπιας κυκλοφορίας που στο πρόσφατο παρελθόν σας έχουμε ενημερώσει ότι θα δημιουργήσουν σημαντικό πρόβλημα στη μέχρι τώρα λειτουργικότητα της περιοχής (τόσο για κατοίκους, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, πελάτες των καταστημάτων αυτών) ήρθαν να προστεθούν δύο ακόμα ζητήματα.
Το πρώτο ζήτημα είναι ότι εδώ κι αρκετές εβδομάδες πραγματοποιούνται έργα στην περιοχή που η καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή τους έχει δημιουργήσει επίσης μια πολύ δυσάρεστη κι αρνητική κατάσταση. Για μια ακόμα φορά ως επιχειρηματίες δεν είμαστε αρνητικοί στην πραγματοποίηση έργων που είναι για το καλό της περιοχής και της πόλης (όπως η αντικατάσταση των σωληνώσεων ύδρευσης). Για αυτό άλλωστε όλο αυτό το διάστημα δεν έχουμε θίξει το θέμα αυτό. Όμως πλέον έχει περάσει πολύς καιρός, η περιοχή είναι ακόμα σκαμμένη και μόλις πριν από λίγες μέρες ασφαλτοστρώθηκαν κάποια λίγα κομμάτια του δρόμου, η σκόνη είναι αφόρητη (θα μπορούσε τουλάχιστον να περνάει κάποιες φορές την ημέρα υδροφόρα και να καταβρέχει), ενώ το κυκλοφοριακό κομφούζιο και η ταλαιπωρία που περνάμε σε καθημερινή βάση εμείς που απασχολούμαστε στις επιχειρήσεις της περιοχής, οι κάτοικοι, οι πελάτες μας και οι περαστικοί είναι πολύ μεγάλη.

Προτείνουμε και ζητάμε λοιπόν για το ζήτημα αυτό τα εξής:
α) έως ότου ολοκληρωθεί το έργο να περνάει υδροφόρα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, προκειμένου να μη σηκώνεται αυτό το νέφος σκόνης.
β) να έχουμε μια ενημέρωση για τη διάρκεια που θα έχουν τα έργα έως την ολοκλήρωσή τους
γ) το συντομότερο δυνατό να αντικατασταθεί το οδόστρωμα και να επανέλθει κανονικά η κυκλοφορία, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της περιοχής.
Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι είναι θετικό ότι επισκεφθήκατε την περιοχή μας για να δείτε την εξέλιξη των έργων αλλά ίσως βοηθούσε ακόμα περισσότερο αν είχαμε ενημερωθεί για την επίσκεψη αυτή προκειμένου να γίνει και η συνάντηση που τόσο καιρό ζητάμε από την πλευρά μας. Η συνάντηση θα βοηθούσε στο να σας καταθέσουμε τις προτάσεις μας αλλά και τους προβληματισμούς μας για τα έργα και τα σχέδια που υπάρχουν για την περιοχή στην οποία εδώ και δεκαετίες δραστηριοποιούμαστε.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η διεξαγωγή λαϊκής αγοράς ρούχων την περιοχή των Παλαιών και συγκεκριμένα επί της οδού Λαχανά, μία φορά την εβδομάδα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως κι αυτή η εξέλιξη αφενός μας προκάλεσε έκπληξη γιατί δεν είχαμε καμία απολύτως ενημέρωση, αφετέρου θα δημιουργήσει επίσης σοβαρά προβλήματα στην περιοχή ακόμα κι αν γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Επί της οδού Λαχανά, όπου συνεργεία του δήμου να βάφουν για να ορίσουν τις θέσεις των πάγκων, έχουν την είσοδό τους αρκετές επιχειρήσεις, οι οποίες αν γίνει λαϊκή για μια μέρα την εβδομάδα απλά δεν θα μπορούν να δουλέψουν. Επί της οδού Λαχανά βρίσκεται η κεντρική είσοδος του νέου κτιρίου του πανεπιστήμιου που αυτή τη στιγμή χτίζεται και αποτελεί εύλογο ερώτημα που θα πάνε όλα αυτά τα οχήματα που καθημερινά βρίσκονται εκεί; Αν αναγκαστούν να πάνε από τους παραμέσα δρόμους τότε στην περιοχή επίσης θα επικρατήσει το αδιαχώρητο.
Ζητάμε λοιπόν να επισκεφθεί κάποιος αρμόδιος την περιοχή να δει από κοντά τα προβλήματα που δημιουργούνται και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει αμέσως αντιληπτό ότι η λαϊκή αγορά ρούχων δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί στην περιοχή αυτή.
Τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους εμάς που δραστηριοποιούμαστε σε αυτή την περιοχή εδώ και δεκαετίες και θα θέλαμε πολύ να δοθεί μια ουσιαστική λύση στα προβλήματα που τείνουν να δημιουργηθούν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το