Τοπικά

Ανοικτά χθες τα εμπορικά καταστήματα στον Βόλο – Πολλοί στην αγορά, λιγότεροι στα ψώνια

Ο κόσμος μπορεί να κατέβηκε στο κέντρο της πόλης και η εμπορική αγορά να είχε αξιόλογη κίνηση, ωστόσο η κατανάλωση δεν ήταν αντίστοιχη και κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα.
Γι’ αυτό και το κεντρικό συμπέρασμα του εμπορικού συλλόγου από την χθεσινή Κυριακή που τα καταστήματα ήταν ανοικτά ως μία από τις θεσμοθετημένες οκτώ Κυριακές του χρόνου, ήταν «πολλοί στην βόλτα, λιγότεροι στα ψώνια».
Τα εμπορικά καταστήματα λειτούργησαν κανονικά χθες από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα και οι έμποροι ήλπιζαν ότι θα υπάρξει κάποια τόνωση στην κατανάλωση. Μάλιστα ο καιρός ήταν σύμμαχος, αφού επικρατούσε ηλιοφάνεια όλη την ημέρα.
Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει από κόσμο η εμπορική αγορά και να θυμίζει Σάββατο νωρίς μεσημέρι που παραδοσιακά οι πολίτες κατεβαίνουν στην αγορά. Ωστόσο σακούλες λίγοι κράταγαν, στοιχείο που δείχνει την οικονομική δυσκαμψία των νοικοκυριών.

Μάλιστα η χθεσινή Κυριακή συνδυάστηκε και με τις δεκαήμερες ενδιάμεσες εκπτώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Βόλο με τα ποσοστά να κυμαίνονται έως και 50%.
Περιγράφοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε χθες, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος επισήμανε πως «είναι γεγονός πως η εμπορική αγορά είχε πολύ κόσμο. Μάλιστα κυρίαρχη ήταν η παρουσία των νέων οικογενειών, δηλαδή γονείς με μικρά παιδιά που κατέβηκαν βόλτα για να περάσουν όμορφα το πρωινό της Κυριακής. Ωστόσο διαπιστώσαμε πως η κατανάλωση ήταν πολύ περιορισμένη σε σχέση με τον κόσμο που κυκλοφόρησε. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο κόσμος έκανε την βόλτα του, μπήκε στα καταστήματα, αλλά λιγότεροι έκαναν αγορές. Έτσι η αγοραστική κίνηση διαμορφώθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί μας ότι τελικά αυτές οι Κυριακές με εξαίρεση των Χριστουγέννων, δεν βοηθούν σε κάποια τόνωση της κατανάλωσης και γι’ αυτό ζητάμε να μειωθούν από τις οκτώ που είναι τώρα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «χθες ήταν ανοικτά σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της αγοράς, στοιχείο που δείχνει ότι οι έμποροι ήλπιζαν σε κάτι καλό».
Ο κ. Οντόπουλος πρόσθεσε πως «βρισκόμαστε στο μέσο των ενδιάμεσων εκπτώσεων με τα ποσοστά να ξεκινούν από το 20% και να φτάνουν στο 50%. Βέβαια η μεγαλύτερη γκάμα των προϊόντων βρίσκεται σε έκπτωση μεταξύ 20-30%. Και είναι γεγονός πως αυτές τις ημέρες των εκπτώσεων η αγοραστική κίνηση έχει ενδυναμωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες του Οκτωβρίου που η κατανάλωση ήταν πολύ πεσμένη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το