Τοπικά

Άνοιγμα των σχολείων στη Μαγνησία με 130 νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και περίπου 300 αναπληρωτές

Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα 1η Σεπτεμβρίου με το μεγάλο στοίχημα να είναι η διατήρηση των μαθημάτων διά ζώσης και η αποφυγή κλεισίματος τμημάτων λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.
Πανελλαδικά θα επιστρέψουν στα σχολεία 160.000 εκπαιδευτικοί.

Σήμερα στα σχολεία θα βρεθούν ξανά μετά τις διακοπές του καλοκαιριού οι εκπαιδευτικοί για να συντονίσουν τις γραφειοκρατικές και διοικητικές εργασίες σε κάθε σχολείο, να γίνει το μοίρασμα των σχολικών βιβλίων, να ανατεθούν οι σχολικές τάξεις σε κάθε δάσκαλο αλλά και τα μαθήματα ανά Τάξη στους καθηγητές.
Γενικότερα ο κάθε διευθυντής θα δώσει το πλαίσιο της λειτουργίας των σχολείων με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Το ιδιαίτερο στοιχείο για φέτος είναι πως στα σχολεία της Μαγνησίας θα παρουσιαστούν 130 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί μετά από τόσα χρόνια που είχαν να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί.
Επίσης θα παρουσιαστούν και περίπου 300 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν την περασμένη Παρασκευή.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως φέτος οι αναπληρωτές δεν παρουσιάζονται στη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να αναλάβουν υπηρεσία και να μάθουν σε ποιο σχολείο θα τοποθετηθούν, αλλά κάνουν ηλεκτρονικά τη διαδικασία στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας και αμέσως ενημερώνονται από εκεί σε ποια σχολική μονάδα θα διδάξουν.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος «εμείς δεν γνωρίζουμε σε ποια σχολεία τοποθετούνται οι αναπληρωτές, αφού φέτος η διαδικασία γίνεται απευθείας από το υπουργείο και με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι αναπληρωτές θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στα σχολεία και έτσι θα μάθουμε, πού τοποθετήθηκαν από το υπουργείο και αν αποδέχτηκαν όλοι την πρόσληψή τους. Εμείς από την περασμένη Παρασκευή ενημερώσαμε το υπουργείο παιδείας με όλα τα σχολεία που υπάρχουν κενά».

Χθες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας είχε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με όλους τους διευθυντές δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας.
«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως τηρούμε απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να μην έχουμε κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και να μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν ομαλά» τόνισε ο κ. Πολύζος ο οποίος αντίστοιχη ενημερωτική συνάντηση θα έχει και με τους προϊσταμένους νηπιαγωγείων.
Ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ιωαννίδης ανέφερε πως «η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει ξανά τα δεδομένα και γι’ αυτό υπάρχει αγωνία για την επόμενη μέρα. Ωστόσο για φέτος υπάρχει μια προσδοκία πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, καθώς υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί, ενώ σταδιακά εμβολιάζονται και οι μαθητές. Υπάρχει ήδη η εμπειρία από τις δύο προηγούμενες χρονιές και ας ελπίσουμε ότι φέτος θα έχουμε διά ζώσης μαθήματα για όλη τη σχολική χρονιά».
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα φορούν μάσκες και γενικά θα τηρούνται όλα τα μέτρα με τις αποστάσεις, τα χωριστά διαλείμματα, τα αντισηπτικά.

Αλαλούμ με τεστ
Πάντως μέχρι και χθες οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί δεν γνώριζαν, αν θα μπορούσαν να προσέλθουν στα σχολεία προσκομίζοντας self test ή rapid test. Μάλιστα στην περίπτωση του self test ανέφεραν πως, όταν μετέβαιναν στα φαρμακεία δεν υπήρχε ενημέρωση στους φαρμακοποιούς για τη δωρεάν διάθεσή τους.
Επισημαίνεται πως από 13 Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα για να προσέλθουν στις αίθουσες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το