Τοπικά

«Άνοιγμα» στην κοινωνία με εκδηλώσεις στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου

Στην κατασκευή δύο τουαλετών εντός του διδακτηρίου προχωρεί το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται οι καθηγητές και οι μαθητές και να μην είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν εκτός κτιρίου σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Οι δύο τουαλέτες, η πρώτη στο ισόγειο και η δεύτερη στον δεύτερο όροφο, ήταν απενεργοποιημένες εδώ και αρκετά χρόνια και συνεργείο του δήμου προχωρεί σε σχετικές εργασίες για την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία τους.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Παναγιώτης Μανδράκης «στο διδακτήριο υπήρχαν δύο τουαλέτες που ήταν κλειστές εδώ και περίπου 25 χρόνια. Στο γυμνάσιο φοιτούν 300 μαθητές και διδάσκουν 45 καθηγητές. Στο εσωτερικό του διδακτηρίου υπάρχει μόνο μία τουαλέτα, εκτός βέβαια από αυτές που βρίσκονται εκτός διδακτηρίου. Το πρόβλημα προκύπτει, όταν βρέχει ή κάνει πολύ κρύο και αναγκάζονται οι μαθητές να βγαίνουν εκτός διδακτηρίου. Γι’ αυτό και εμείς κινηθήκαμε, ώστε να λειτουργήσουν οι δύο τουαλέτες που είναι στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο και οι οποίες ήταν κλειστές για χρόνια. Κάναμε το αίτημα στην σχολική επιτροπή για εργασίες παρέμβασης και συνεργείο του Δήμου ανέλαβε την εκτέλεσή τους».
Συγχρόνως το σχολείο προσπαθεί να ανοιχθεί στην κοινωνία με διάφορες δράσεις.

Ο κ. Μανδράκης σημείωσε πως τα απογεύματα στο σχολείο πραγματοποιούνται διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως παραδοσιακοί χοροί και ήπια γυμναστική, που αναφέρονται σε ενήλικες.
Το πρόγραμμα της γυμναστικής πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 5 μέχρι τις 6 το απόγευμα. Ακόμη οι παραδοσιακοί χοροί διεξάγονται κάθε Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα.
«Θέλουμε το σχολείο να είναι ανοικτό στην κοινωνία και τη ζωή» τόνισε ο κ. Μανδράκης.
Το 3ο Γυμνάσιο Βόλου είναι κέντρο για την ενισχυτική διδασκαλία. Ήδη τοποθετήθηκαν έξι καθηγητές και το ενδιαφέρον των μαθητών είναι έντονο. Ουσιαστικά τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μετά τις γιορτές. Επίσης λειτουργούν τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης.

Στο σχολείο διοργανώθηκε και πάρτι με τη συνεργασία των γονέων, των εκπαιδευτικών και του 15μελούς. Το ποσό θα αξιοποιηθεί για την αγορά ενός βιντεοπροβολέα και εξοπλισμού για τη ρομποτική, καθώς στο σχολείο λειτουργεί αντίστοιχη ομάδα.
Ο πρόεδρος του 15μελούς Δημοσθένης Μαλαμούλης ανέφερε πως τα έσοδα από την εκδήλωση θα αξιοποιηθούν για να καλυφθούν ανάγκες του σχολείου. Παρόμοια προσπάθεια γίνεται εδώ και τρία χρόνια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το