Τοπικά

Ανοιχτή σήμερα η αγορά στον Βόλο – Εορταστικό ωράριο λόγω Πάσχα

Ανοιχτή θα είναι σήμερα η εμπορική αγορά από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Από αύριο Μεγάλη Δευτέρα θα εφαρμοστεί και το εορταστικό ωράριο, με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά πρωί και απόγευμα.

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων του Βόλου έχει ως εξής.
Κυριακή των Βαΐων 1/4 11.00 – 17.00, Μ. Δευτέρα 2/4 9.00 – 14.00 17.30 – 21.00, Μ. Τρίτη 3/4 9.00 – 14.00 17.30 – 21.00, Μ. Τετάρτη 4/4 9.00 – 14.00 17.30 – 21.00, Μ. Πέμπτη 5/4 9.00 – 14.00 17.30 – 21.00, Μ. Παρασκευή 13.00 – 20.00, Μ. Σάββατο 7/4 9.00 – 15.00 κλειστά, Κυριακή του Πάσχα 8/4 αργία, Δευτέρα Πάσχα 9/4 αργία.
Θερινό ωράριο: Ισχύει από 10/4/2018 έως 31/10/2018, Δευτέρα 08.30 – 14.30 κλειστά, Τρίτη 08.30 – 14.00 17.30 – 21.00, Τετάρτη 08.30 – 14.30 κλειστά, Πέμπτη 08.30 – 14.00 17.30 – 21.00, Παρασκευή 08.30 – 14.00 17.30 – 21.00, Σάββατο 08.30 – 14.30 17.30 κλειστά, Κυριακή κλειστά.
Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Κουρέων-Κομμωτών Νομού Μαγνησίας, τα κουρεία – κομμωτήρια σήμερα Κυριακή των Βαΐων θα παραμείνουν κλειστά.

Το ωράριο κρεοπωλείων
Σήμερα Κυριακή των Βαΐων τα κρεοπωλεία θα είναι κλειστά. Από αύριο Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη θα λειτουργούν από 8 π.μ. έως 3 μ.μ. και 5-9 μ.μ. Τη Μ. Παρασκευή θα είναι ανοιχτά 11 π.μ.- 9 μ.μ. και το Μ. Σάββατο 8 π.μ. έως 6 μ.μ. Κυριακή Πάσχα και Δευτέρα κλειστά.

Το θερινό ωράριο
Από Τρίτη 10/4/2018 και έως 31/10/2018 θα ισχύει το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ως εξής: Δευτέρα 08:30 -14:30, απόγευμα κλειστά, Τρίτη 08:30 -14:00 και 17:30 – 21:00, Τετάρτη 08:30 -14:30, απόγευμα κλειστά, Πέμπτη 08:30 -14:00 και 17:30 – 21:00, Παρασκευή 08:30 -14:00 και 17:30 – 21:00, Σάββατο 08:30 -14:30, απόγευμα κλειστά και Κυριακή κλειστά.

Συστάσεις της Ένωσης Καταναλωτών
Κρέατα. Κάθε σφάγιο (αμνός, ερίφιο), υποχρεωτικά, πρέπει να φέρει σφραγίδες, στις δύο ωμοπλάτες και στις δύο εξωτερικές πλευρές των μηρών, οι οποίες δηλώνουν ότι έχει γίνει ο απαιτούμενος υγειονομικός έλεγχος. Τα ντόπια και τα προερχόμενα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σφραγίδα με χρώμα τυρκουάζ, όπου αναγράφεται η χώρα προέλευσης. Τα Ελληνικά έχουν το σήμα HELLAS ή EL ή GR. Τα προερχόμενα από τρίτες χώρες έχουν σφραγίδα με χρώμα καστανό. Το νωπό κρέας πρέπει να συντηρείται σε προθήκες ψυγεία (από 2 – 4οC) και όχι να είναι εκτεθειμένο στα τσιγκέλια ή στους πάγκους, γιατί μολύνεται από σκόνες, έντομα και αλλοιώνεται από τη θερμοκρασία
Αυγά. Τα αυγά που αγοράζουμε δεν πρέπει να ραγισμένα και δεν πρέπει να πλένονται πριν μπουν στο ψυγείο γιατί αφαιρείται η εξωτερική μεμβράνη και επιταχύνεται η αλλοίωσή τους. Η τοποθέτηση τους πρέπει να γίνεται στις αυγοθήκες του ψυγείου μας, χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλα τρόφιμα γιατί δεν είναι σπάνια η επιμόλυνση τους με το μικρόβιο της σαλμονέλας. Να γίνεται καλό βράσιμο ή ψήσιμο των αυγών.
Βαφές αυγών. Αν οι βαφές του εμπορίου περάσουν στο εσωτερικό του αυγού, δεν το καταναλώνουμε. Χρησιμοποιούμε φυσικές βαφές από παντζάρια, κρεμμύδια, κόκκινο λάχανο ή βιολογικές βαφές. Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο 24 ώρες πριν το βάψιμο για να μην ραγίσουν. Αποφεύγουμε να καταναλώνουμε έτοιμα βαμμένα αυγά διότι δεν είναι γνωστή ούτε τη ποιότητα τους ούτε η βαφή που χρησιμοποιήθηκε.
Σοκολατένια αυγά. Διαβάζουμε την ετικέτα αν πρόκειται για αληθινή σοκολάτα ή απομίμησή της καθώς και την ημερομηνία λήξης. Μη δίνετε σοκολατένια αυγά που περιέχουν παιχνίδια σε μικρά κομμάτια σε παιδιά κάτω των 3 ετών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το