Τοπικά

Ανοιχτές συναντήσεις γνωριμίας με τα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής με συντονιστή τον κ. Γιάννη Αντάμη. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές δύο ανοιχτές συναντήσεις γνωριμίας με τα εργαστήρια ποίησης, πεζογραφίας, αστυνομικής λογοτεχνίας, ταξιδιωτικής λογοτεχνίας και κινηματογραφικού σεναρίου.
Η κ. Δήμητρα Μαντζίρη, προϊσταμένη του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, τόνισε ότι «με την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς 2019-2020 αποφασίσαμε για τα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής να αρχίσουμε με μία ανοιχτή παρουσίαση προς τον κόσμο. Πρόκειται για μία ενημέρωση όσον αφορά στο αντικείμενο των εργαστηρίων αυτών μετά από απαίτηση του κόσμου».
Η ίδια ανέφερε ότι χθες και προχθές πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις για την ενημέρωση των πέντε εργαστηρίων ποίησης, πεζογραφίας, αστυνομικής λογοτεχνίας, ταξιδιωτικής λογοτεχνίας και κινηματογραφικού σεναρίου.

Από την πλευρά του ο συντονιστής και επιμορφωτής στα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής κ. Γιάνης Αντάμης σημείωσε ότι τα εργαστήρια αρχίζουν από την επόμενη εβδομάδα και η συνεργασία συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά.
«Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε όλους όσοι επιθυμούν να διερευνήσουν, να αναπτύξουν ή να καλλιεργήσουν περαιτέρω την ικανότητά τους να αφηγούνται ιστορίες και γενικότερα να εκφράζονται και να δημιουργούν στα είδη του έντεχνου και οργανωμένου γραπτού λόγου» τόνισε ο κ. Γιάννης Αντάμης.

Όσον αφορά στον στόχο ο ίδιος επισήμανε ότι «κύριος στόχος της Δημιουργικής Γραφής είναι να μας κάνει καταρχάς καλύτερους αναγνώστες. Για αυτό και μέσα από τη μεθοδική προσέγγιση κλασικών και σύγχρονων κειμένων, αλλά και τη συστηματική εξάσκηση πάνω στις δομές, τα μέσα, τα είδη και τις φόρμες της αφήγησης, οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πιο στενή, ευχάριστη και ωφέλιμη επαφή με τον κόσμο των βιβλίων και της λογοτεχνίας».
Οι εγγραφές συνεχίζονται σε κάποια από τα εργαστήρια με την έναρξη όπως προαναφέρθηκε να έχει οριστεί από την ερχόμενη εβδομάδα. Πληροφορίες στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, Σκενδεράνη 11, τηλ. επικοινωνίας 2421025363, 2421033692.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το