Αθλητισμός

Ανοιχτά μέτωπα στο ρόστερ του Βόλου

Πρώτο μέλημα της διοίκησης  της ΠΑΕ Βόλος ήταν να ανανεωθεί η συνεργασία με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού, ανακοινώθηκε ο νέος προπονητής, ο Ισπανός Γκιγέρμο Αμπασκάλ, έχει ήδη ολοκληρώσει τις πρώτες του μεταγραφές και συνεχίζει.
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια ανοιχτά μέτωπα από το ρόστερ της σεζόν που έκλεισε. Ο Αλμπέρτο Μπουένο είναι ένα εξ αυτών. Ο Βόλος τον απέκτησε τον περασμένο Ιανουάριο. Άλλα περίμενε και άλλα του έδωσε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός. Ακόμη κι έτσι μία πρόταση ανανέωσης κατατέθηκε. Ενδεχομένως και για την τιμή των όπλων, αλλά αυτό θα το κρίνει ο παίκτης.
Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει πολύ καλό βιογραφικό, δεν κατάφερε να δείξει και όσα θα μπορούσε, γιατί πολύ νωρίς τραυματίστηκε. Μόλις στο πρώτο παιχνίδι με την φανέλα του Βόλου κόντρα στον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Πιέστηκε να μπει και να παίξει, κάτι που του γύρισε μπούμερανγκ. Έχασε έδαφος και το κοντέρ έγραψε εννιά συμμετοχές και δύο γκολ στο πρωτάθλημα.
Υπενθυμίζεται πως ανοιχτό παραμένει ακόμα και το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του Σέρτζιο Τέκιο. Πρόταση έχει κατατεθεί στον Ισπανό δεξιό οπισθοφύλακα, με τους διοικούντες τον Βόλο να περιμένουν την απάντησή του. Ο Τέκιο, αν και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς αρκετά μέσα στη σεζόν, όταν ήταν υγιής βοήθησε αρκετά τους «κυανέρυθρους».
Τις προσεχείς μέρες ο 30χρονος αμυντικός θα έχει τις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση, με τις πιθανότητες παραμονής του στην ομάδα να είναι μοιρασμένες.
Σε περίπτωση αποχώρησης, οι «κυανέρυθροι» θα κινηθούν για δύο δεξιούς οπισθοφύλακες, αφού παρελθόν αποτελεί, ως γνωστόν, ο Αντώνης Ντεντάκης, ο οποίος αναζητεί τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, επιθυμώντας να αγωνιστεί σε ομάδα το εξωτερικού.
«Τρύπα» υπάρχει και στο κέντρο της άμυνας και πρέπει να θεωρείται δεδομένο ό,τι ο Βόλος θα κινηθεί για την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ροντρίγκο Κολόμπο και τη μεταγραφή του Γεράσιμου Μήτογλου στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με ευρωπαίο στόπερ, ο οποίος μάλιστα είναι και διεθνής.
Παράλληλα, δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, αν ο Σαλβαδόρ Σάντσες θα παραμείνει στην ομάδα. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός ήταν βασικός στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, καθώς από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, μέχρι και το παιχνίδι με τη Λαμία στο Βόλο (17/1) είχε ξεκινήσει σε όλα τα ματς στην ενδεκάδα (16 συμμετοχές). Στη συνέχεια έπαιξε σε άλλα 10 παιχνίδια εκ των οποίων τέσσερα ως βασικός. Γενικά, πάντως, ο Σάντσες έδειξε πως είναι ένας καλός κεντρικός αμυντικός και είναι πολύ πιθανό να τον δούμε να αποτελεί μέλος της ομάδας και τη νέα χρονιά.
Θυμίζουμε, πως μέχρι τώρα ο Βόλος, πέρα από τον Κέβιν Ροσέρο, έχει προχωρήσει στην απόκτηση του Ολλανδού επιθετικού Τομ Φαν Βέερτ από την δανέζικη Άαλμποργκ (προορίζεται για αντικαταστάτης του Δουβίκα), του Σλοβένου τερματοφύλακα Μάτιτς Κότνικ από την ιταλική Μπρέσια και του Ισπανού εξτρέμ Πάολο Φερνάντεθ από την Καστεγιόν.
Οι μεταγραφικές κινήσεις θα συνεχιστούν, ωστόσο, υπάρχει πολύς χρόνος μπροστά για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του ρόστερ. Ακόμη βρισκόμαστε στον Μάιο, με την έναρξη της προετοιμασίας να είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου, ενώ στις 12 Ιουλίου η ομάδα θα αναχωρήσει για την Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Απόψε η πανσέληνος Δεκεμβρίου: Στον ουρανό η «Ψυχρή Σελήνη» – Από πού πήρε το όνομά της

Η τελευταία πανσέληνος του έτους, η πανσέληνος Δεκεμβρίου 2023, θα φωτίσει τον χριστουγεννιάτικο ουρανό απόψε,…

26 Δεκεμβρίου 2023

Αγνοείται επιβάτης κρουαζερόπλοιου που έπεσε στη θάλασσα καθως ταξίδευε για τις Μπαχάμες

Ένας 41χρονος άνδρας αγνοείται αφού έπεσε στη θάλασσα το Σαββατοκύριακο από κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean…

26 Δεκεμβρίου 2023

Πακιστανός ξυλοκόπησε άνδρα μπροστά στο εγγόνι του

Στιγμές τρόμου έζησε ένας άνδρας ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από Πακιστανό μπροστά στο εγγόνι…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βγήκαν μαχαίρια στα Τρίκαλα – Στο Νοσοκομείο ένα άτομο

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων, ένας ημεδαπός άνδρας,…

26 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός στο Βέλγιο για αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε πλοίο – Επρόκειτο να εκραγεί με την άφιξή του

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι βελγικές Αρχές έπειτα από προειδοποίηση που έλαβαν τη Δευτέρα το…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ουσιαστικά μέτρα για τους πλημμυροπαθείς ζητά η ΛΑΣ Θεσσαλίας

Η ΛΑΣ Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Οι συνεχείς κυβερνητικές ανακοινώσεις για δήθεν γρήγορη αποζημίωση…

26 Δεκεμβρίου 2023