Ελλάδα

Ανώγεια: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης, που κατηγορείται για το φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Περαχώρι Ανωγείων και συντάραξε όλη την Κρήτη.

Όπως σημειώνει το cretapost.gr, με δάκρυα στα μάτια ο συνήγορος υπεράσπισης του Διονύσης Βέρρας μιλησε για μία από τις συγκλονιστικότερες απολογίες της νομικής του καριέρας.

«Ήταν μία συγκλονιστική απολογία, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Έναν άνθρωπο επί δύο ώρες να κλαίει και να προσπαθεί να περιγράψει τι έγινε. “Δεν μ’ ενδιαφέρει η ζωή μου και η τύχη μου, εγώ έχασα τον πατέρα μου”, έλεγε συνεχώς. Έχω πει ότι κάποιοι επιχειρούν μεθοδεύσεις Το όπλο δεν έχει κανένα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παραδόθηκε. Είναι χείριστες οι κινήσεις αυτές που επηρεάζουν και τις δύο οικογένειες. Δεν τις βοηθούν, να νιώσουν ασφαλείς και να προχωρήσει η υπόθεση. Απεναντίας δυναμιτίζεται το κλίμα και βάζει άλλα ζητήματα. Πρέπει να σταματήσουν και να βοηθήσουν τις οικογένειες. Δεν μπορούν να φέρνεις ένα όπλο που δεν έχει καμία σχέση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του 29χρονου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δεύτερη δικηγόρος του κατηγορουμένου, Αθηνά Σπανάκη, η οποία υπογράμμισε πως «δεν μπορώ να ξεχάσω τη φράση όταν έλεγε, με αναφιλητά, δεν σταμάτησε δύο ώρες να κλαίει, ούτε ένα λεπτό και να προσπαθεί να πει όλα αυτά που έγιναν».

Αναλυτικά η δήλωση της Αθηνάς Σπανάκη:

«Θέλω να σας πω ότι είπε την αλήθεια. Δεν αμφισβητείται γιατί ότι είπε επιβεβαιώνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία. Ο άνθρωπος πήρε στα χέρια του σκοτωμένο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας και συνειδητοποιεί οριστικά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα γυρισμού. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τις αστυνομικές αρχές και τους είπαμε ότι θα παραδοθεί. Δεν υπάρχει καμία αντίφαση πουθενά. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την ομολογία. Παρακαλώ όλους τους ανθρώπους της κοινωνίας των Ανωγείων να μιλήσουν για τα όσα πραγματικά συνέβησαν. Μία απολογία συγκλονιστική. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη φράση όταν έλεγε, με αναφιλητά, δεν σταμάτησε δύο ώρες να κλαίει, ούτε ένα λεπτό και να προσπαθεί να πει όλα αυτά που έγιναν».

Πριν τη μαραθώνια απολογία του ο Μανώλης Καλομοίρης, σύμφωνα με το cretapost.gr, οδηγήθηκε φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, στα δικαστήρια Ρεθύμνου, μέσω μιας πόρτας που δεν χρησιμοποιείται για να μη γίνει αντιληπτή η μεταφορά του εκεί. Σημειώνεται πως έξω από τα δικαστήρια, από το πρωί της Τετάρτης, συγκεντρώθηκαν αρκετά μέλη της οικογένειας Καλομοίρη ενώ ισχυρή είναι η δύναμη της αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το