Αθλητισμός

Άνοδος για την Αργώ – Τη νέα σεζόν θα παίξει στην Α2 βόλεϊ γυναικών

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης πήρε αποφάσεις σχετικά με την ανάδειξη πρωταθλητών, τις ανόδους και τους υποβιβασμούς, όσον αφορά τα πρωταθλήματά της που ως γνωστόν διεκόπησαν οριστικά. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν και τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Αργούς, αφού ανακηρύσσεται πρωτραθλήτρια της Β’ Εθνικής και τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία.

Σύμφωνα με την ΕΟΠΕ οι ομάδες που κατείχαν την 1η θέση στα πρωταθλήματά τους, αναδεικνύονται και πρωταθλήτριες. Στη Β’ Εθνική βόλεϊ των γυναικών η Αργώ ήταν πρωτοπόρος έχοντας 42 βαθμούς, έναντι 32 του ΣΠΑ Καρδίτσας και 29 της ΑΕΛ. Με αυτό το δεδομένο, το συγκρότημα του Βαγγέλη Σταθόπουλου κατακτά τον τίτλο και παίρνει την άνοδο για την Α2. Στη Β’ Εθνική των γυναικών παραμένει η Νίκη, που ήταν 8η με 17 βαθμούς, ενώ στη Β’ Εθνική των ανδρών διατηρείται και η Αργώ, η οποία είχε συλλέξει 32 πόντους και βρισκόταν στην 3η θέση.
Αναλυτικά οι αποφάσεις, όπως γνωστοποιήθηκαν από την ομοσπονδία του βόλεϊ: «Για την τελική κατάταξη των ομάδων στα πρωταθλήματα ευθύνης ΕΟΠΕ αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (Volley League Γυναικών, Pre League Γυναικών, Α2 Εθνική κατηγόρια Ανδρών και Γυναικών, Β’ Εθνική/Περιφερειακό πρωτάθλημα), θα ληφθεί υπόψη ο βαθμολογικός πίνακας την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε πρωταθλήματος (7/5/2020) και πρωταθλήτριες ομάδες ανακηρύσσονται αυτές που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των πρωταθλημάτων την ημερομηνία εκείνη.

Στην περίπτωση διεξαγωγής πρωταθλημάτων σε ομίλους και ανάδειξης πρωταθλήτριας ομίλου, οι ομάδες που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των ομίλων των πρωταθλημάτων την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε πρωταθλήματος (7/5/2020) ανακηρύσσονται πρωταθλητές ομίλων.
Οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων (7/5/2020) είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση την ισχύουσα προκήρυξη 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Σε περίπτωση διεξαγωγής πρωταθλημάτων σε ομίλους με ανάδειξη ενός πρωταθλητή και οι αγώνες του πρωταθλήματος δεν είχαν ολοκληρωθεί την ημερομηνία διακοπής των Πρωταθλημάτων (7/5/2020), διεξάγεται κλήρωση μεταξύ των ομάδων που καταλάμβαναν την 1η θέση σε κάθε έναν από τους ομίλους, κατά την στιγμή της διακοπής.
Για τον υποβιβασμό ομάδας/ομάδων θα ληφθεί υπ’ όψιν ο βαθμολογικός πίνακας κατά τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος (7/5/2020) και μόνο στην περίπτωση που προκύψει ότι, ακόμα και σε περίπτωση νίκης στους υπολειπόμενους αγώνες της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος δύο γύρων (και ήττας των ομάδων που βρίσκονται στις ανώτερες θέσεις), η βαθμολογική διαφορά δεν μπορεί να καλυφθεί, η ομάδα/ες υποβιβάζεται/ονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία όπου θα έχει/έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υποβιβάζεται κάποια ομάδα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το