Τοπικά

Άνοδος 400% στις ηλεκτρονικές παραγγελίες – Ποια προϊόντα προτιμούν περισσότερο οι Βολιώτες 

Στις ηλεκτρονικές παραγγελίες το έριξαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα οι Βολιώτες λόγω της καραντίνας, καθώς η κίνηση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με το εμπόριο διάφορων ειδών, μέσω διαδικτύου στον Βόλο αυξήθηκε σε σχέση με πέρσι 400%…
Όπως ανέφερε στη «Θ» υπεύθυνος κεντρικού καταστήματος γνωστής εταιρείας που ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι Βολιώτες παραγγέλνουν μανιωδώς διάφορα προϊόντα, ζητώντας μάλιστα οι περισσότεροι, σε ποσοστό 80% να παραδοθεί η παραγγελία τους στην πόρτα του σπιτιού τους μέσω αντικαταβολής, χωρίς να υπολογίζουν το επιπλέον κόστος των τριών ευρώ στη χρέωση.

Παρόλα αυτά έξω από το κατάστημα καθημερινά σχηματίζονται ουρές από πολίτες που περιμένουν να παραλάβουν το προϊόν ή τα προϊόντα που παρήγγειλαν μέσω του διαδικτύου, θέλοντας να γλιτώσουν τα τρία ευρώ.
Σύμφωνα με την τάση που διαμορφώνεται οι Βολιώτες σε μεγάλο βαθμό προβαίνουν στην αγορά ειδών που αφορούν στην τηλεργασία και συγκεκριμένα προϊόντα, όπως κάμερες υπολογιστών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραπάνω δουλειά, σημείωσαν αύξηση που αγγίζει σχεδόν το 100% σε σχέση με πέρσι.
Από τη στιγμή που ενέσκηψε η πανδημία του κορωνοϊού και οι πολίτες κλείστηκαν στα σπίτια τους, αγοράζουν ακόμα μελάνια για οικιακούς εκτυπωτές, θέλοντας να εκτυπώσουν εκτός των άλλων και αντίγραφα βεβαιώσεων μετακίνησης για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν για συγκεκριμένες δουλειές εκτός σπιτιού, με την αύξηση στη ζήτηση να φτάνει στο 95%. Παράλληλα στις κυρίως επιλογές τους έχουν και εκτυπωτές που σημείωσαν άνοδο της τάξης του 90%.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία να αγοράσουν κάποιον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εργασία, για διασκέδαση και ψυχαγωγία, με την άνοδο στις προτιμήσεις να πιάνει το 96%.
Επίσης η απαγόρευση της κυκλοφορίας και το κλείσιμο των σχολείων έκαναν πολλά παιδιά να ψάχνουν τρόπους να γεμίσουν τις ατελείωτες ώρες της παραμονής στο σπίτι και έτσι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών είναι πάρει τα πάνω τους σημειώνοντας αύξηση που φτάνει στο 98%.
Τέλος ξεπέρασε το 110% η αύξηση στις παραγγελίες μέσων ατομικής προστασίας, αφού όπως είναι λογικό αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν γάντια, μάσκες και άλλα παρόμοια είδη για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό.
«Έχουμε τεράστια άνοδο της τάξης 400% στις παραγγελίες προϊόντων στον Βόλο, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, με τους περισσότερους να προτιμούν συγκεκριμένα είδη που θα τους βοηθήσουν στο να περάσουν δημιουργικότερα τον εγκλεισμό τους στο σπίτι» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του καταστήματος στην πόλη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το