Αθλητισμός

Άνοδο στην Γ’ Εθνική διεκδικεί η Αγριά – Θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον Αμπελώνα στις 4 Ιουλίου

Άνοδο στην Γ’ Εθνική μπάσκετ θα διεκδικήσει η Αγριά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ» θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ με τον δεύτερο του άλλου ομίλου στην Α1 ΕΣΚΑΘ, ΓΣ Αμπελώνα, προκειμένου να καλυφθεί μία κενή θέση που έχει προκύψει.
Εξελίξεις είχαμε χθες όσον αφορά την Γ’ Εθνική μπάσκετ. Πιο συγκεκριμένα έχει προκύψει κενή θέση και σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ» αυτή θα καλυφθεί από ομάδα της Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα ήδη την άνοδο έχουν εξασφαλίσει οι δύο πρώτοι, ΓΣ Αλμυρού και ΓΣ Γόμφοι, αλλά τώρα θα χαμογελάσει και τρίτη ομάδα από την ΕΣΚΑΘ. Αυτή θα είναι μία εκ των Αγριάς ή ΓΣ Αμπελώνα, οι οποίοι βρίσκονταν στη δεύτερη θέση των δύο ομίλων πριν το πρωτάθλημα διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Για να κριθεί ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τις εθνικές κατηγορίες θα χρειαστεί να γίνει αγώνας μπαράζ ανάμεσα σε Αγριά και ΓΣ Αμπελώνα. Αυτό αποφασίστηκε να διεξαχθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου σε ουδέτερο γήπεδο και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο των Φαρσάλων.
Τις παραπάνω πληροφορίες επιβεβαίωσε ο προπονητής της Αγριάς Γιάννης Στεργιόπουλος, ο οποίος δήλωσε στη «Θ»: «Πράγματι μάς ειδοποίησαν ότι έχει δημιουργηθεί ένα κενό στην Γ’ Εθνική μπάσκετ, το οποίο θα καλυφθεί από σύλλογο της Θεσσαλίας. Επειδή στη δεύτερη θέση των δύο ομίλων βρισκόμασταν εμείς με τον ΓΣ Αμπελώνα, θα δώσουμε αγώνα μπαράζ για να δούμε ποιος θα πάρει την άνοδο.
Τόσο εμείς, όσο και ο ΓΣ Αμπελώνα επιθυμούμε να διεκδικήσουμε αυτή τη θέση, άρα προμηνύεται μεγάλη «μάχη» για το ποιος θα την κατακτήσει».
Ωστόσο ο Βολιώτης τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφέρει και τις ενστάσεις του: «Σίγουρα είναι πολύ ευχάριστο που μας δίνεται η δυνατότητα να παλέψουμε προκειμένου να συμμετάσχουμε στην Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Ωστόσο αυτό που μας προβληματίζει είναι το μικρό διάστημα που έχουμε για προετοιμασία και το οποίο είναι μόλις 2,5 εβδομάδες περίπου.
Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία, αφού πέρα από το «δέσιμο» της ομάδας θα πρέπει να προσέξουμε και τυχόν τραυματισμούς. Εμείς αρχίζουμε από την Τετάρτη προπονήσεις, αλλά αναμφίβολα θα είναι πολύ δύσκολα να φτάσουμε στο επίπεδο που θα επιθυμούσαμε» τόνισε ο κ. Στεργιόπουλος.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο μπαράζ η Αγριά θα αγωνιστεί με το ρόστερ της περιόδου 2019-2020, καθώς δεν επιτρέπεται να παίξουν παίκτες με μεταγραφή. Έτσι το βέβαιο είναι ότι θα απουσιάσει ο Γιώργος Κοψιαλής, που έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού, ενώ πολύ δύσκολα θα παίξει ο Στέφανος Διγενής που το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στη Λιθουανία με το φοιτητική πρόγραμμα «Εράσμους». Επιπλέον αμφίβολοι θεωρούνται και οι καλαθοσφαιριστές που έπαιξαν με τη μορφή του δανεισμού φέτος και είναι στην κρίση τους αν θα βοηθήσουν την ομάδα ή όχι.

Την ερχόμενη Δευτέρα η κλήρωση της ΕΟΚ για ανακατανομή ομάδων σε Β’ και Γ’ Ενική
Την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την ανακατανομή σωματείων στην Β’ και Γ’ Εθνική Ανδρών, καθώς και για την Α2 Γυναικών.
Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει σχετικά:
«Mετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανόδου των Σωματείων και αποδοχής τους στις Εθνικές Κατηγορίες, θα γίνει κλήρωση για την ανακατανομή των Σωματείων Αθήνας, Πειραιάς και Θεσσαλονίκης. Η κλήρωση θα γίνει ως εξής:
1) Στον 1ο, 2ο, και 3ο, 4ο Όμιλο αντίστοιχα της Β’ Εθνικής κατηγορίας Aνδρών.
2) Στον 2ο, 3ο και 4ο, 6ο Όμιλο αντίστοιχα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Aνδρών.
3) Στον 1ο, 2ο και 3ο, 4ο Όμιλο αντίστοιχα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών.
Σε κάθε Όμιλο θα ενταχθούν με την κλήρωση τόσα Σωματεία όσα ακριβώς απαιτούνται για να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός των Σωματείων σε κάθε Όμιλο.
Οι παραπάνω κληρώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 και ώρα 12.00, στα Γραφεία της Ε.Ο.Κ. και θα καλυφθούν με live streaming μέσω του youtube της Ε.Ο.Κ. καθότι λόγω της κατάστασης δεν μπορεί να υπάρχει η φυσική σας παρουσία στον χώρο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το