Τοπικά

Ανοχύρωτοι οι χώροι εργασίας απέναντι στον κορωνοϊό – Καταγγελίες για έλλειψη ελέγχων από τον ΕΟΔΥ 

Σοβαρές καταγγελίες για έλλειψη ελέγχων σε χώρους εργασίας από τον ΕΟΔΥ και τους κρατικούς μηχανισμούς έκαναν σήμερα εκπρόσωποι ταξικών σωματείων που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείου Βόλου.

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλαν, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, στον Βόλο, που ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού με παιδί σε δημοτικό σχολείο, παρέμεινε για 14 ημέρες σε καραντίνα καθώς το μοριακό τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν θετικό, ενώ είχε και σοβαρά προβλήματα υγείας. «Είχε κόπωση και δύσπνοια. Την Κυριακή έληξε η 14ημερη καραντίνα. Πήρε τηλέφωνο στο Νοσοκομείο ως ευσυνείδητος πολίτης και με αίσθημα ατομικής ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους και στους συνανθρώπους του, προκειμένου να κάνει μοριακό τεστ πριν επιστρέψει στη δουλειά του. Το Νοσοκομείο του είπε ότι το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν προβλέπει μετά από 14ημερη καραντίνα να κάνει μοριακό τεστ».

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των σωματείων, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος πριν επιστρέψει στη δουλειά του θεώρησε σωστό να κάνει μοριακό τεστ, το οποίο το πλήρωσε 60 ευρώ. «Το μοριακό τεστ έδειξε ότι παραμένει θετικός στον κορωνοϊό και πως μάλιστα είχε μεγάλο ιικό φορτίο. Αν ο άνθρωπος αυτός ακολουθούσε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, πήγαινε στη δουλειά του και διέσπειρε τον ιό στους συναδέλφους του, θα έφταιγε ο ίδιος» διερωτήθηκαν, τονίζοντας ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλων Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» δήλωσε:
«Ένα χρόνο μετά εμείς μετράμε τους χιλιάδες νεκρούς και αυτοί μετράνε κέρδη από τις φαρμακοβιομηχανίες. Μετράμε τους δεκάδες διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, τα εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα και αυτοί μετράνε αντιλαϊκά νομοσχέδια.

Μετράμε τα νοσοκομεία που η πολιτική της κυβέρνησης τα μετέτρεψε σε νοσοκομεία μιας νόσου και αυτοί μετράνε πόσα δώρα και χρήμα θα δώσουν στους επιχειρηματίες της ιδιωτικής υγείας για να νοσηλευτούν ασθενείς no covid.

Μετράμε τους εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού για χειρουργεία θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις αλλά δεν έγιναν και αυτοί κατηγορούν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. είμαστε για άλλη μία φορά στο δρόμο απαιτώντας τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας μαζικές προσλήψεις γιατρών νοσηλευτών και προσωπικού εκτεταμένα μαζικά τεστ με ευθύνη του Κράτους μέτρα προστασίας και έλεγχοι στους χώρους δουλειάς. Παλεύουμε για ένα καθολικά αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας».

Ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών σημείωσε ότι οι φοιτητές θα βρεθούν στην αυριανή κινητοποίηση στηρίζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων. «Η ενίσχυση του συστήματος Υγείας είναι κάτι που αφορά εμάς και τους εργαζόμενους γονείς μας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα πανεπιστήμια. Ακόμη δήλωσε ότι φοιτήτρια που έπρεπε να κάνει γυναικολογικές εξετάσεις αναγκάστηκε να επισκεφθεί ιδιωτική κλινική και τις πλήρωσε τρεις φορές ακριβότερα.
Τέλος, η αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Λίλα Πέτρου επισήμανε ότι οι γυναίκες καταγγέλλουν την κυβέρνηση, την τωρινή και την προηγούμενη, γιατί έχουν φέρει το δημόσιο σύστημα υγείας σε αυτή την κατάσταση. «Αντί να το ενισχύσουν με προσωπικό, κλείνουν νοσοκομεία, πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, δίνει λεφτά σε κλινικάρχες και κρατά κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το