Τοπικά

Άνω των 70 ετών ένας στους δύο ασθενείς στις Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου

Κυρίως ηλικιωμένοι με πολλαπλή νοσηρότητα που νοσηλεύονται για αρκετές ημέρες στο Νοσοκομείο μέχρι να αναρρώσουν και να αποχωρήσουν, έχουν πλημμυρίσει αυτή την περίοδο τις δύο Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου.
Πρόκειται για το κύριο χαρακτηριστικό της φετινής περιόδου, όπου δεν κυριαρχούν τα περιστατικά γρίπης και οι βαριές περιπτώσεις από ιώσεις.
Ωστόσο οι δύο Κλινικές του Παθολογικού τομέα είναι γεμάτες από ασθενείς και ουσιαστικά σε κάθε εφημερία αρκετοί είναι αυτοί που τους γίνεται εισαγωγή.
Αυτό ισχύει τουλάχιστον εδώ και περίπου δύο μήνες ενώ εκτός από τις ιώσεις, υπάρχουν και τα εγκεφαλικά και άλλες παθολογικές παθήσεις που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες.
Όπως τόνισε ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Σπυρόπουλος «το 50-60% των νοσηλευομένων στις Παθολογικές Κλινικές είναι ηλικιωμένοι μεταξύ 70-90 ετών οι οποίοι έρχονται με ένα νόσημα στο Νοσοκομείο, αλλά μετά υποτροπιάζουν, με αποτέλεσμα να ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή και να πρέπει να παραμείνουν μέρες στο Νοσοκομείο. Πρόκειται για ανθρώπους που ήδη έχουν πολλαπλή νοσηρότητα και η μία πάθηση βγάζει στην επιφάνεια την άλλη. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος ηλικιωμένος να νοσηλευτεί με πνευμονία στην παθολογική, αλλά στη συνέχεια να αντιμετωπίσει πρόβλημα και με τον διαβήτη, και με την καρδιακή ανεπάρκεια και άλλα ζητήματα».

 
Παράλληλα ανέφερε πως «δύσκολες είναι οι περιπτώσεις και όσων ηλικιωμένων έχουν κάποιο βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, όπως άνοια. Επίσης υπάρχουν και οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν κάποιο δικό τους συγγενή για να τους φροντίζει και η θέση τους είναι δύσκολη».
Σε αυτές τις περιπτώσεις επιστρατεύονται οι αποκλειστικές, ενώ και οι νοσηλεύτριες κάνουν, ό,τι μπορούν, αφού ιδίως στις βραδινές βάρδιες δεν είναι και πολλές.
Αναφορικά με την εκδήλωση περιστατικών γρίπης επισήμανε πως μέχρι στιγμής η χρονιά έχει κυλήσει σε γενικές γραμμές ήπια, αφού δεν προέκυψαν βαριά περιστατικά γρίπης που να χρειαστεί να εισαχθούν στη ΜΕΘ. Η νοσηρότητα είναι πιο ήπια από πέρυσι, ενώ σιγά-σιγά οδηγούμαστε και στην αποκλιμάκωση του όλου κύματος, αφού τελειώνει και ο Φεβρουάριος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το