Τοπικά

Άνω-κάτω οι κάτοικοι στη Συκή για τη μεταφορά μνημείου – Κλήθηκε η αστυνομία

Tεταμένο παραμένει το κλίμα στη Συκή του Πηλίου για την τοποθέτηση του αντίγραφου μνημείου των Εκτελεσθέντων της 27ης Μαρτίου 1944 που απομακρύνθηκε από τη θέση «Πευκώνας». Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν μέλη του Δ.Σ. του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου για αυθαίρετη πρωτοβουλία να προχωρήσουν στην τοποθέτηση του επίμαχου «Σταυρού» σε μέρος της αρεσκείας τους και αναφέρουν ότι πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στον χώρο και κάλεσαν την αστυνομία.

«Το μνημείο είχε απομακρυνθεί από τη θέση του και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία με μονομερή απόφαση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γ. Ρηματισίδης την Τετάρτη 17 Μαρτίου» αναφέρουν οι κάτοικοι. Ωστόσο, από την πλευρά τους, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου αναφέρουν ότι το αντίγραφο του μνημείου παραμένει σε κλειστό προφυλαγμένο χώρο μέχρις ότου αποφανθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου για την τοποθέτησή του.

Η απόφαση τοποθέτησης του μνημείου σε άλλο σημείο ανακλήθηκε  από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου στις 19 Μαρτίου και το ζήτημα παραπέμφθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να εξετασθεί και να ληφθεί απόφαση αναφορικά με τον χώρο τοποθέτησης.  Ωστόσο, κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν ότι σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου προέβησαν στην προετοιμασία του νέου χώρου της επιλογής τους με σκοπό να τοποθετήσουν απόψε το μνημείο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το μνημείο φορτώθηκε σε όχημα από το σημείο που ήταν κρυμμένο με σκοπό να τοποθετηθεί στον νέο χώρο. «Ήθελαν να το τοποθετήσουν μυστικά στο νέο σημείο υπό την κάλυψη της νύχτας» καταγγέλλουν κάτοικοι της Συκής. Σημειώνουν επίσης ότι κάλεσαν την αστυνομία για να επιληφθεί το θέματος με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν τα μέλη του Δ.Σ.

Σύμφωνα με πηγές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκής, μέλη του συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα προκειμένου να επιθεωρήσουν τον νέο όπου ενδεχομένως να μεταφερθεί το μνημείο, το οποίο τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν μαζί τους απόψε.  Υποστήριξαν επίσης ότι η θέση όπου βρισκόταν το μνημείο δεν ήταν η κατάλληλη ενώ η νέα θέση που εξετάζεται, είναι κατάλληλη για τη ανάδειξή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το