Ελλάδα

Aνησυχία για τις κατασκηνώσεις και τα δεκάδες κρούσματα – Μαρτυρίες γονέων

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές παιδικές κατασκηνώσεις της χώρας εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται. Ανάμεσά τους είναι και αυτές στα Χανιά, το Καπανδρίτι Αττικής, το Λαύριο και το Σοφικό Κορινθίας. Οι γονείς των παιδιών εκφράζουν τον φόβο τους για την υγεία των παιδιών τους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για ανεπαρκή υγειονομικά πρωτόκολλα.
Οι υπεύθυνοι των κατασκηνώσεων ζητούν να διαμορφωθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προστατευτούν παιδιά και εργαζόμενοι, ενώ οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία, καθώς η μετάδοση είναι βέβαιη αλλά το ολικό lockdown δεν αποτελεί επιλογή. Παρόλα αυτά εκφράζουν φόβους για τον Σεπτέμβριο, όταν τα παιδιά θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Κρούσματα σε κατασκήνωση στα Χανιά: «Μου έλεγαν ότι το παιδί μου έχει ηλίαση»
Σε κλείσιμο οδηγείται η κατασκήνωση στα Χανιά, η οποία πιθανόν θα ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και θα δέχεται παιδιά μόνο με rapid test. Στην κατασκήνωση εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά καθώς και σε εργαζομένους. Υπάρχει δε ο φόβος, τα συνολικά κρούσματα να είναι πολύ περισσότερα, αφού η κατασκήνωση φιλοξενεί περίπου 200 παιδιά.

Η μητέρα του κοριτσιού που νόσησε σε κατασκήνωση στα Χανιά περιγράφει στο Open πώς αρρώστησε το παιδί της και τι μέτρα προστασίας πάρθηκαν στην κατασκήνωση. «Εμπιστευτήκαμε τα παιδιά μας για να πάνε τις καλοκαιρινές διακοπές τους σε μια κατασκήνωση στα Χανιά. Τα παιδιά μπήκαν με self test, ήταν η μοναδική κατασκήνωση που ζητούσε self test, οι άλλες ζητούσαν rapid. Εγώ ανταποκρίθηκε σε ό, τι μου ζήτησαν. Μετά από 3-4 ημέρες η κόρη μου με πήρε τηλέφωνο και την άκουσα κάπως κρυωμένη. Το επόμενο μεσημέρι με κάλεσε από το κινητό της φίλης της και δεν ήταν καλά και το επόμενο μεσημέρι μας ενημέρωσαν ότι έκανε τη νύχτα πολύ υψηλό πυρετό και το έβαλαν στο αναρρωτήριο. Προσπάθησαν να με ηρεμήσουν και να μου πουν να το πάρω δυο-τρεις μέρες και να το ξαναφέρω. Δεν επιτρέπεται να γίνει τεστ χωρίς συγκατάθεση γονιού. Μου είπαν ότι ίσως είχε ηλίαση. Όταν πήγα να πάρω το παιδί δεν γνώριζε η υπεύθυνη την περίπτωση, για να μη μαθευτεί το θέμα δεν είπαν σε κανέναν τίποτα. Νόσησαν γύρω στα 30 παιδιά, τα οποία θα πάνε στις οικογένειές τους και θα εξαπλωθεί ο ιός.», ανεφερε.

Η μητέρα του κοριτσιού, το οποίο είναι 14, σημείωσε ότι μέχρι και πριν από δυο μέρες το παιδί είχε υψηλό πυρετό και βήχα, ενώ χθες ευτυχώς είχε μονάχα δέκατα.
Σημειώνεται ότι τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το