Ελλάδα

Ανησυχία για τις ελλείψεις σε φάρμακα: Ασθενής αναγκάστηκε να φτάσει στη Βέροια για να αγοράσει σκεύασμα!

Για μεγάλη επιδείνωση στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Αδαμάντιος Ψαριανός, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής διευκρίνισε ότι«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν παυσίπονα, δεν υπάρχουν αντιπυρετικά, δεν υπάρχουν αντιβιώσεις για μικρά παιδιά και φυσικά παραμένουν οι χρόνιες ελλείψεις που αφορούν στα φάρμακα για χρόνιες παθήσεις».

Ξεχωριστή μνεία έκανε στο πρόβλημα που ενσκήπτει από τις ελλείψεις σε ψυχιατρικά φάρμακα, καθώς όπως αναφέρει «οι συγκεκριμένοι πολίτες χρειάζονται μια ιδιαίτερη μεταχείριση και όταν ακούν από εμάς ότι δεν υπάρχουν τα φάρμακά τους, τους πιάνει πανικός, ένας τρόμος και μας πιέζουν έντονα. Αναγκαζόμαστε εμείς με τη σειρά μας να προσπαθούμε μέσω άλλων συναδέλφων να επικοινωνούμε έτσι ώστε να μπορέσουμε μήπως και βρούμε κάπου στην αγορά σε όλη την Αττική έστω ένα κουτάκι για να μπορέσουμε να τους εξυπηρετήσουμε».

Μάλιστα ανέφερε μια συγκεκριμένη περίπτωση όπου πελάτης του, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει ένα συγκεκριμένο σκεύασμα το οποίο αφορούσε φάρμακο για την ψυχική υγεία, αναγκάστηκε να πάει στην Εύβοια για να μπορέσει να πάρει ένα κουτάκι.

Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος ότι έως τα μέσα Ιανουαρίου θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Έως τότε όπως είπε « Ξέρω ότι το Υπουργείο Υγείας ήδη έχει κάνει κάποιες ενέργειες και ήδη υπάρχει απαγόρευση των εξαγωγών σε κάποια συγκεκριμένα σκευάσματα. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς υπάρχουν ελλείψεις στις πρώτες ύλες, στα κουτάκια και στις μεταφορές λόγω οικονομικής κρίσης και πολέμου».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το