Τοπικά

Ανησυχία από γονείς μαθητών του 14ου δημοτικού σχολείου Βόλου μετά από τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού

Την αγωνία τους και την ασφάλεια που νιώθουν για την υγεία των παιδιών, των οικογενειών και των δασκάλων τις τελευταίες ημέρες, εκφράζουν οι γονείς μαθητών της Α΄τάξης του 14ου δημοτικού σχολείου Βόλου. Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Δήμο Βόλου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τον ΕΟΔΥ, επισημαίνουν ότι η διασπορά του κορωνοϊού στο σχολείο έχει εξαπλωθεί, ειδικά τις τελευταίες ημέρες που μόνο στην τάξη που φοιτούν τα παιδιά τους υπάρχουν τέσσερα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα. «Ο αριθμός κρουσμάτων θα αυξάνεται όσο δεν γίνεται άμεσα ιχνηλάτιση και όσο δεν γίνονται άμεσα δωρεάν μοριακά τεστ σε όλα τα παιδιά , δασκάλους, οικογένειες» τονίζουν οι γονείς των μαθητών.

Στην επιστολή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί αν τώρα, για άλλη μια φορά δεν παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο με ευθύνη των αρμόδιων. Βάφτισαν αρμόδιους , εμάς ως γονείς και τις τσέπες μας. Επικαλούνται για όλα την «ατομική ευθύνη» για να κρύψουν τη δική τους ανευθυνότητα. Το τι ακούμε αυτές τις ημέρες από τους λεγόμενους αρμόδιους είναι για γέλια και για κλάματα. Όλα καταλήγουν στο βρείτε λύση μόνοι σας. Να ψάξουμε μόνοι μας αν κόλλησαν και άλλα παιδάκια, γονείς κλπ. Να ενημερωνόμαστε μεταξύ μας για κρούσματα. Να φεύγουν τα 60ευρα για τα μοριακά τεστ , λες και περισσεύουν από κανέναν μας!!!!!

Αναρωτιόμαστε αν είναι ενήμεροι όλοι οι γονείς όχι μόνο της τάξης μας αλλά του σχολείου ώστε να προβούν σε ότι απαιτείται.
Αναρωτιόμαστε αν είναι «μέτρο» να κλειστούμε απλά στα σπίτια μας για 15 ημέρες. Χωρίς να ξέρουμε αν έχουμε η όχι τον ιό.
Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το τι θα ακολουθήσει με το άνοιγμα των σχολείων το επόμενο διάστημα καθώς ούτε τους περασμένους μήνες ούτε και τώρα πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας από το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά από όλους τους αρμόδιους, για τα σχολεία. Αντ αυτού τα τελευταία χρόνια, έχει διαδοχικά αυξηθεί ο αριθμός μαθητών μέσα σε κάθε τμήμα. Την ίδια στιγμή που μας λένε για απαγόρευση συνωστισμού, κλπ. Δεν μειώνουν τον αριθμό μαθητών σε κάθε τάξη, δεν προσλαμβάνουν το αντίστοιχο προσωπικό σε εκπαιδευτικούς και δεν αξιοποιούν κτίρια για να υπάρχει έστω μια ελπίδα ότι δεν θα αποτελούν τα σχολεία μας υγειονομικές βόμβες. Και φυσικά δεν γίνονται συχνά δωρεάν τεστ σε μαθητές και δασκάλους.

Δεν φταίνε τα παιδιά μας που κολλήσανε και η «κακή» μας τύχη, φταίει ότι δεν υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα μέσα στα σχολεία για να μην τρέμουμε μέρα τη μέρα αν , ποιος και πότε θα είναι ο επόμενος. Στην περίπτωση μας εάν από μόνοι μας οι γονείς δεν πηγαίναμε για τεστ , παρά τις «οδηγίες» των αρμοδίων, δεν θα ξέραμε τι μας γίνεται. Βέβαια σε δυο μέρες γεμίσαμε καλά τον κουμπαρά των ιδιωτικών εργαστηρίων!!!!
Απαιτούμε εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν δωρεάν μοριακά τεστ σε μαθητές, δασκάλους και τις οικογένειές μας. Αν χρειαστεί να επιτάξετε ιδιωτικά εργαστήρια.
Δεν ανεχόμαστε να παίζει κανείς με την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το