Παραπολιτικά

Ανησυχία

Ανησυχία επικρατεί στους παραγωγούς τυριών, η οποία ήρθε να «πιστοποιήσει» με στοιχεία η Ένωση Τυροκόμων Χανίων. Σύμφωνα με την ίδια, η γραβιέρα Κρήτης απειλείται με εξαφάνιση και είναι ενδεικτικό, πως έως σήμερα για το 2022 παρατηρείται η χαμηλότερη παραγωγή προϊόντων. Τον Φεβρουάριο του 2021 παρήχθησαν 960 τόνοι σκληρών τυριών, ενώ τον Φεβρουάριο 2022 μόλις 584. Δηλαδή σχεδόν οι μισοί τόνοι. Και πώς να μην είναι έτσι, όταν η αύξηση του κόστους παραγωγής έχει φτάσει στα ύψη και η κτηνοτροφία πνέει τα λοίσθια; Πού να περάσουν όλες οι αυξήσεις και στο τελικό προϊόν; Το τυρί τυράκι θα πούμε στο τέλος…
Λ.Α.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το