Οικονομία

Ανήσυχος για το ελληνικό ζήτημα ο Γιούνκερ

giounker
«Παραμένω ανήσυχος, δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, θα ήθελα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να ανασυνταχθούν».
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.
Νωρίτερα, ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διατεθειμένη να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ με όποιο κόστος, λέγοντας πάντως ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά στην ευρωζώνη.
Παρότι κάνει λόγο για «τεράστια» βούληση να κρατηθεί η Ελλάδα στο κοινό νόμισμα, διευκρινίζει ότι μπορεί να συμβούν οικονομικά ατυχήματα.
«Η δική μας δουλειά είναι όχι να τα οργανώσουμε, αλλά να τα εμποδίσουμε» επισημαίνει και τονίζει ότι μια ελληνική έξοδος από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά στη νομισματική ένωση, καθώς, όπως λέει, το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα σύστημα σταθερής νομισματικής ισοτιμίας, είναι το κοινό νόμισμα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το