Ελλάδα

Ανήλικος… παρενοχλούσε σεξουαλικά κορίτσια και αγόρια μέσω του διαδικτύου

internet

Κορίτσια και αγόρια με τα οποία συνομιλούσε στο chat room των παιχνιδιών παρενοχλούσε 12χρονος, όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα της αστυνομίας, ο οποίος τους έστελνε φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.
Οι αστυνομικοί διενήργησαν ψηφιακή έρευνα σε περιοχή της Μακεδονίας για τη διακρίβωση πράξεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω εικονικών δωματίων επικοινωνίας (chat rooms) στο διαδίκτυο.

Όπως διαπιστώθηκε, άγνωστο άτομο προσέγγιζε ανήλικα πρόσωπα (8 έως 11 ετών) στο πλαίσιο ενός διαδικτυακού παιχνιδιού και τους ζητούσε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μέσω chat rooms να του αποστείλουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, καθώς και φίλων τους.

Στην περίπτωση που οι ανήλικοι έστελναν τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών τους ταχυδρομείων, καθώς και συμμαθητών τους ίδιας ηλικίας, λάμβαναν ηλεκτρονικά μηνύματα με φωτογραφίες άσεμνου περιεχομένου και παρενοχλήσεις σεξουαλικού επιπέδου.

Ακολούθησε η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των διαδικτυακών στοιχείων του δράστη, που όπως πρόεκυψε είναι ανήλικος σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας, ενώ η τηλεφωνική σύνδεση παροχής διαδικτύου βρέθηκε δηλωμένη στα στοιχεία της μητέρας του.

Σε έρευνα που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών στο σπίτι του ανήλικου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Κατά την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή, του οποίου κατασχέθηκε ο σκληρός δίσκος, είχαν αποσταλεί τα προαναφερθέντα μηνύματα και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, καθώς και ότι ο επίμαχος λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όσο και λογαριασμός του παιχνιδιού, μέσω του οποίου γινόταν η προσέγγιση των ανήλικων, ανήκουν στον προαναφερθέντα ανήλικο.

Το ενδεχόμενο διαχείρισης των εν λόγω λογαριασμών από τρίτο πρόσωπο διερευνάται ψηφιακά.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το